Patriarhia Româna l-a mustrat pe un preot, după ce a postat pe Facebook poze cu Ileana Ciuculete în sicriu

Sute de comentarii critice si revolta pe pagina de Facebook a preotului Cristian Pomohaci, dupa ce acesta a postat imagini cu Ileana Ciuculete in sicriu.

20 mart. 2017, 14:09
Patriarhia Româna l-a mustrat pe un preot, după ce a postat pe Facebook poze cu Ileana Ciuculete în sicriu

Oamenii i-au semnalat preotului ca nu este moral gestul pe care l-a facut si ca ar trebui sa respecte dreptul la imagine al artistei, dar si intimitatea familiei acesteia.

Fotografiile au fost facute in timp ce preotul Cristian Pomohaci, parohul bisericii din Mosuni, a venit sa se roage la biserica unde trupul cantaretei a fost depus.
in postarea de pe Facebook parintele a scris – „O rugaciune , o lacrima , flori si aplauze ….. Ileana Ciuculete”.

Mii de oameni au criticat gestul preotului si i-au scris ca ar fi trebuit sa ceara aprobarea familiei. Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu, a declarat, intr-o interventie telefonica la un post de televiziune, ca gestul parintelui este unul criticabil, aratand ca slujba de inmormantare a oricui, fie ca a fost o personalitate, ori un om simplu, trebuie sa isi pastreze sobrietatea maxima. „Nu e loc de aplauze, nu e loc decat de rugaciune pentru cel plecat”, a spus parintele Vasile Banescu.

De asemenea, pe langa faptul ca aceste fotografii nu pot aparea in mod firesc in spatiul public fara acordul familiei, „nu este firesc sa exhibam chipul cuiva adormit intru Domnul; trebuie sa il pastram in memoria noastra ca pe un om viu”, a mai spus purtatorul de cuvant al Patriarhiei, care recomanda retragerea acestor imagini.