Patronul clubului AS Monaco, arestat pentru corupţie. Echipa sa a fost surclasată în Liga Campionilor

Cotidianul Le Monde scrie că patronul clubului AS Monaco, rusul Dimitri Ribolovlev, a fost reţinut, marţi, la cererea unui judecător din Principat, fiind bănuit de corupţie, trafic de influenţă şi complicitate la aceste fapte.

06 nov. 2018, 19:15
Patronul clubului AS Monaco, arestat pentru corupţie. Echipa sa a fost surclasată în Liga Campionilor

De asemenea, locuinţa miliardarului rus a fost percheziţionată în cursul dimineţii. Acţiunile autorităţilor din Principat ar avea legătură cu un caz de escrocherie în care a fost implicat Ribolovlev.

Miliardarul l-a acuzat pe un comerciant de opere de artă, Yves Bouvier, că i-a supraevaluat 37 de tablouri (Picasso, Modigliani, Rothko, Monet, etc), pe care i le-a vândut pentru suma de două miliarde de dolari, deşi valoarea lor ar fi fost de doar 500 de milioane de dolari.

Bouvier a formulat la rândul său acuzaţii la adresa lui Ribolovlev, susţinând că a fost înşelat de omul de afaceri rus cu suma de un miliard de dolari şi că patronul AS Monaco s-a folosit de influenţa pe care o avea în rândul conducătorilor din Principat pentru a-l trimite la închisoare. Bouvier a fost arestat la 25 februarie 2015, chiar în faţa locuinţei lui Dimitri Ribolovlev.

Dimitri Ribolovlev are 51 de ani şi este cunoscut pentru faptul că a cumpărat de la Donald Trump o casă în Florida, pentru 95 milioane dolari, dar a plătit 88 milioane dolari şi pentru un apartament la New York.

Dimitri Ribolovlev a fost arestat cu câteva ore înainte ca AS Monaco, penultima în Ligue 1, să joace pe teren propriu cu FC Bruges, în etapa a IV-a a Grupei A a Ligii Campionilor. Scorul a fost 4-0 pentru belgieni, iar monegascii rămân pe ultimul loc, cu un singur punct. Înfrângerea de marţi seara a fost cea mai severă suferită vreodată de AS Monaco pe teren propriu, într-un meci de Liga Campionilor.

Clasament:

1. Dortmund   3 3 0 0 8:0 9
2. Atl. Madrid   3 2 0 1 5:6 6
3. Club Brugge   4 1 1 2 6:5 4
4. Monaco   4 0 1 3 2:10 1