Patru boli de iarnă care te pândesc odată cu apariţia primilor fulgi de nea. Altele decât gripa

Patru boli de iarnă extrem de periculoase. Iarna este cunoscută pentru frigul ei insuportabil, dar şi pentru o serie de boli care nu vin nicidecum din sacul lui Moş Crăciun. Cel mai de temut duşman al iernii este gripa, însă există o serie de alte afecţiuni care ne pun sănătatea în pericol.

23 oct. 2015, 13:02
Patru boli de iarnă care te pândesc odată cu apariţia primilor fulgi de nea. Altele decât gripa

Patru BOLI DE IARNA, ALTELE DECAT GRIPA:

HIPOTERMIA

Aceasta este una dintre cele patru boli de iarna care, daca nu este tratata corespunzator, poate fi fatala. Hipotermia este o scadere a temperaturii corporale sub 35 de grade sau mai putin.

Afectiunea provoaca aproximativ 700 de decese pe an in Statele Unite ale Americii. Pentru a evita aceasta boala, asigura-te ca in camera ta sunt mai mult de 16 grade in timpul gerului de afara.

Scaderea temperaturii corpului duce la ingustarea vaselor de sange. Atunci apar frisoanele, iar urmatoarele simptome pot fi amnezia, somnolenta si vorbirea incoerenta. Pulsul este mai slab iar bataile inime se accelereaza.

BOALA VARSATURILOR DE IARNA

Aceasta boala este provocata de norovirus sau virusul norwalk. Acest virus se transmite de la o persoana la alta si se afla in intestine. Afectiunea poate fi contacta de la toaleta ori prin aerosoli. Boala poate fi transmisa inclusiv in spatiile inchise si provoaca probleme serioase in spitale, atunci cand se declanseaza epidemia.

In cazul acestei boli, se recomanda consumul de apa plata si odihna. Nu exista un tratament specific pentru aceasta boala, dar se recomanda o atentie mai marele igiena corporala.

Citeşte mai mult pe teotrandafir.com