Patru criminali din Brăila, eliberaţi după ce au ucis cu bestialitate o femeie

Curtea de Apel Galati a hotarat, vineri, ca patru tineri de etnie roma, cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani, care au ucis cu bestialitate o femeie de 40 de ani, mama a doua fetite minore, pe o ulita laturalnica din comuna Gradistea, la sfarsitul lunii februarie, sa fie eliberati din arest si sa fie cercetati sub control judiciar. Criminalii au participat la reconstituire, la doar cateva zile dupa ce au fost prinsi, si si-au recunoscut fapta.
Iulian Tudor
29 iun. 2015, 05:46
Patru criminali din Brăila, eliberaţi după ce au ucis cu bestialitate o femeie

Desi, saptamana trecuta, Tribunalul Braila a prelungit masura arestului preventiv, ucigasii au contestat decizia, iar judecatorii galateni au considerat ca acestia se pot plimba liberi prin localitatea in care au semanat teroare, avand doar obligatia de a nu se apropie de rudele femeii pe care au omorat-o cu o scandura si de alti martori din dosar, potrivit infobraila.ro.

Localnicii care i-au intalnit pe ulite, spun ca cei patru erau foarte bucurosi ca, dupa cateva luni in spatele gratiilor, au fost eliberati, transmitandu-le ca „nevinovatii stau in libertate”.

„Erau foarte incantati. Noi nu putem sa ne luam de ei ca tot pe noi ne leaga. Va dati seama ca nu e usor sa ii vezi, cand stim ca ei au omorat-o pe saraca femeie, de au ramas fetitele fara mama de mititele. Astia impuscati trebuie, dar nu stim ce lege mai e asta”, a marturist Adrian T., un barbat care locuieste aproape de locul unde a fost lasata fara suflare Marcela.

Si sotul, dar si sora victimei, sunt in stare de soc de cand au aflat hotararea judecatorilor Curtii de Apel Galati, mai ales ca sora a dat nas in nas cu cei care i-au luat viata femeii de 40 de ani.

„M-a rascolit cu totul. E ceva strigator la cer! Sunt fara cuvinte. De cand am auzit, nu imi gasesc linistea. Nu pot sa cred ca se poate intampla asa ceva. Eu m-am gasit cu ei. Pur si simplu au trecut pe langa mine. La reconstituire au zis cum au omorat-o, au zis ca daca nu atunci, tot o omorau in alta zi”, a spus sora Marcelei Stoian, cu lacrimi in ochi.

Judecatorii care i-au eliberat pe Mocanu Ionut, Mocanu Marcel, Mocanu Valenti si Baboi Radu au dispus masura controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, pana la data de 24 august.

In urma cu 4 luni, Marcela Stoian, in varsta de 40 de ani, mama a doua fetite minore, a fost gasita fara suflare, intr-o balta de sange, pe marginea unei ulite laturalnice din localitatea Gradistea, chiar de catre sotul ei, care, ingrijorat ca femeia intarzia prea mult la serviciu, a plecat sa o caute. Dupa patru zile de la omor, politistii au reusit sa-i identifice si sa-i retina pe ucigasii Marcelei: patru tineri de etnie roma din localitate, cunoscuti ca scandalagii si analfabeti, toti rude intre ei.

Barbatii, cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani, au fost dusi de oamenii legii la locul crimei, unde acestia au aratat cum, in seara zilei de 23 februarie, au omorat-o cu bestialitate pe femeie.

Din spusele acestora, dupa o zi intreaga „udata” cu alcool, cand au ramas fara bani si dupa ce Soarele a apus, au decis sa o jefuiasca pe „tanti Marcela”, asa cum ii spuneau femeii care detinea un magazin alimentar in Gradistea. Si-au pus in cap sa o ucida si sa se faca nevazuti cu geanta pe care o credeau burdusita de bani, dupa cum chiar ucigasii sustin.

Stiau la ce ora inchide Marcela magazinul si mai stiau si drumul pe care aceasta, de 15 ani, mergea spre casa. Au pus la cale planul bolnav, au rupt o scandura dintr-un gard, au asteptat-o pe Marcela ascunsi in boscheti, in dreptul unui teren viran, iar cand femeia a trecut prin dreptul lor, s-au napustit asupra ei si au inceput sa o loveasca in nestire, pe rand, cu sipca, in cap.

Cand victima si-a dat ultima suflare, i-au furat poseta si au fugit. Ajunsi intr-o zona luminata, cei patru s-au oprit sa cerceteze poseta si sa vada ce prada au obtinut, facandu-se nevazuti cu cei 100 RON.

Dupa ce au aruncat poseta in curtea unui localnic, au luat banii si s-au intors la casele lor. In zilele care au urmat, in timp ce comuna era impanzita de politisti si criminalisti, ucigasii si-au continuat programul pe care il aveau in mod normal, fara sa dea de banuit nimanui ca ei sunt faptasii. Dupa 3 zile de cercetari, au fost prinsi insa de oamenii legii, toti patru recunoscand fapta.

La reconstituire, a fost nevoie ca actiunea procurorilor sa fie supravegehata de mascati pentru ca multimea furioasa sa nu-i linseze pe autorii crimei.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Cele două băuturi care îți îmbunătățesc starea de spirit. Este vorba de ceaiuri pe care le găsești oriunde
Capital.ro
Ungaria, sprijin total PENTRU ROMÂNIA. Decizia total neașteptată a fost luată DIRECT la Budapesta
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
MApN scoate 5.000 de posturi la concurs! Cât vor câștiga românii care vor intra în armată?
Adevarul
Platforma de comerț Temu, acuzată de manipularea clienților. Psiholog: Se bazează pe cei care fac acele cumpărături din impuls
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Un celebru cuplu din România se iubea pe furiș. El își înșela partenera
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea în Cluj: 'Oh, Doamne!'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
GHEORGHE DINCĂ a primit vestea chiar acum. Decizia luată în dosarul CARACAL
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
RUSIA a declanșat RĂZBOI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! AVERTISMENT șocant al MAE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'