Pentru gravide: SFATURI şi IDEI ca să ai o sarcină sănătoasă

Daca incerci sa ramai gravida sau daca deja esti gravida, stii ca a fi sanatoasa atunci cand concepi un copil si a avea o sarcina sanatoasa pe durata celor 9 luni de aventura implica mai multe aspecte si domenii ale vietii tale.

16 dec. 2015, 21:35
Pentru gravide: SFATURI şi IDEI ca să ai o sarcină sănătoasă

Graviditatea mobilizeaza nu doar toate capitolele vietii pentru a fi adaptate miraculosului fenomen pe care il traiesti, dar si toate resursele tale emotionale, fizice, mentale si sentimentale pentru a trece cu bine prin aceasta perioada unica. In functie de cat de sanatoasa fizic si emotional esti tu, asa va fi si viitorul omulet pe care il plamadesti si creezi zi dupa zi cu toate ingredientele puse in reteta: iubire, speranta, mancare, sanatate, analize la timp, oameni netoxici in jur, stress cat mai putin, toleranta, si tot asa.

Iata o lista cu sfaturi de care sa tii seama pentru ca sa ai o sarcina cat mai sanatoasa cu putinta:

1. Ia legatura cu medicul tau ginecolog inainte sa ramai gravida. Asigura-te ca trupul tau este sanatos sa primeasca o sarcina in viitorul apropiat si rezolva orice problema cat de mica ce poate exista (trompe obturate, ovare polichistice, uter fibromatos, infectii urinare, infectii pelviene, candida, alte bacterii vaginale, etc).

2. Incepe sa iti schimbi obiceiurile alimentare curente si introdu o varietate mai mai mare de alimente sanatoase.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO