Percheziţii de amploare în Vâlcea şi Bucureşti într-un dosar de corupţie şi pentru infracţiuni la legea apelor

Polițiștii efectuează, joi, mai multe percheziții în județul Vâlcea și în București la sediile unor firme și la locuințele unor persoane într-un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor fapte de corupție, dar și infracțiuni prevăzute de legea protecției mediului și de legea apelor, informează Direcția Generală Anticorupție (DGA).

21 sept. 2017, 06:21
Percheziţii de amploare în Vâlcea şi Bucureşti într-un dosar de corupţie şi pentru infracţiuni la legea apelor

Este vorba de 16 percheziții, la care participă polițiști ai DGA de la Serviciile Județene Anticorupție Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Sibiu, Alba, Olt, Dolj, Gorj și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Simultan cu aceste acțiuni au loc audieri de persoane la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea iar lucrătorii DGA efectuează verificări la instituții publice din județul Vâlcea.

Activitățile sunt susținute de Inspectoratul Județean de Jandarmi Vâlcea.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre suspiciuni de săvârșire a unor fapte de corupție de către administratorul SC SACOMET SA Horezu, societate ce deține în administrare groapa de gunoi de la Măldărești, pentru obținerea autorizațiilor de funcționare de la Mediu și Ape.

„La aceste instituții nu se fac percheziții, doar verificări. Toate perchezițiile sunt la sedii de societăți și domiciliare dat fiind că administratorul deține 10 imobile în Vâlcea și unul in București”, au precizat sursele citate.

Citeşte şi Percheziţii în Capitală şi în două judeţe la suspecţi de evaziune în comerţul cu peşte