Percheziţii DIICOT într-un dosar de corupţie şi infracţiuni economice. Cetăţean italian, implicat

Procurorii DIICOT au efectuat, vineri, 13 percheziții domiciliare, într-un dosar de corupție și infracțiuni economice, în care este implicat și un cetățean italian, acuzat că a folosit un mecanism de fraudare a unei societăți comerciale.

21 iul. 2017, 08:18
Percheziţii DIICOT într-un dosar de corupţie şi infracţiuni economice. Cetăţean italian, implicat

Acuzațiile din dosar sunt de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, instigare la fals intelectual, uz de fals, spălare de bani, dare de mită, luare de mită și folosirea în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității.

Vor fi puse în aplicare 16 mandate de aducere, persoanele urmând a fi conduse la sediul DIICOT, pentru audieri.

Potrivit unor surse judiciare, cetățeanul italian Marciano Pasquale, în înțelegere cu Aurelia Leonte, angajată declarativ în funcția de contabil la Kanguru Express VBC SRL, și Bogdan Valentin Cristea, asociat unic și administrator la aceeași firmă, au constituit, începând cu luna mai, un grup infracțional organizat pentru a acapara în mod ilegal majoritatea părților sociale ale SC Tebu Consult Invest SRL și a obține, prin manopere dolosive, importante sume de bani de la aceasta.

Marciano Pasquale este acuzat că a depus înscrisuri false la Registrul Comerțului și a folosit documente pentru a obține schimbarea persoanei împuternicite să facă operațiuni pe conturile SC Tebu Consult Invest SRL.

Potrivit Agerpres, cetățeanul italian este suspectat că a determinat cu intenție un funcționar de la Registrul Comerțului București să ateste fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului, cu ocazia emiterii unei rezoluții, având drept consecință eliberarea la data de 9 iunie a certificatului de înregistrare a mențiunilor modificatoare survenite în actul constitutiv al SC Tebu Consult Invest SRL.

Marciano Pasquale mai este acuzat de înșelăciune, constând în aceea că, în înțelegere cu Bogdan Valentin Cristea — administrator al Kanguru Express VBC SRL, a acționat în numele acestei societăți, prezentându-se în calitate de administrator al Tebu Consult Invest SRL (calitate dobândită în mod fraudulos prin falsificare și utilizare de înscrisuri falsificate) și a indus în eroare reprezentanții Raiffeisen Bank — Agenția Giulești, obținând înlocuirea titularului real ce avea împuternicire să facă operațiuni pe conturile societății.

Totodată, cu participarea Aureliei Leonte, cetățeanul italian a dat ordin de efectuare a unei plăți din contul Tebu Consult Invest SRL în valoare de 2.711.748 lei către Kanguru Express VBC SRL, indicând ca justificare contravaloarea unei facturi reprezentând „lămâi Turcia”, factură emisă de către Kanguru Express VBC SRL și a cărei valoare depășește cu mult cifra de afaceri a societății cumulată pentru anii 2011 — 2014.

Potrivit surselor judiciare, perchezițiile au avut loc și la Yuksek Sahin, denumit de presa din România ”Sultanul legumelor”, acesta având calitatea de martor în dosar.