PERCHEZIŢII DNA la sediul RAAPPS. Directorul Regiei, Gabriel Surdu, vizat de anchetă

Procurorii DNA efectuează miercuri percheziții la sediul RAAPPS, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane în București și județul Prahova într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în perioada 2013 – 2014. Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, în vizorul anchetatorilor se află chiar directorul RAAPPS. Gabriel Georgian Surdu este acuzat că ar fi intervenit pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Buzău pentru ca o firmă de-a sa să câştige contracte cu statul.

RomaniaTV.net
29 apr. 2015, 08:07
PERCHEZIŢII DNA la sediul RAAPPS. Directorul Regiei, Gabriel Surdu, vizat de anchetă

Procurorii DNA efectuează miercuri percheziții domiciliare în 4 locații situate în municipiul București și județul Prahova, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, mai precizează DNA. Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, procurorii DNA au descins şi la sediul RAAPPS, vizat de anchetă fiind chiar directorul RAAPPS, Gabriel Surdu. Aceleaşi surse susţin că la finalul percheziţiilor, Gabriel Surdu va fi condus la sediul DNA pentru audieri. În cauză există suspiciunea de cumpărare de influenţă.

Potrivit unor surse judiciare, directorul RAAPPS, Gabriel Surdu, i-a cerut în 2013 preşedintelui Consiliului Județean Buzău Marian Cristinel Bîgiu să-i faciliteze obținerea unor contracte de lucrări în județul Buzău pentru SC CONSTRUCT CO GROUP SRL. Şeful CJ Buzău s-a conformat şi a intervenit pentru obţinearea unui contract de lucrări pentru SC CONSTRUCT CO GROUP SRL, în comuna Ghergheasa. În schimbul intervenției sale pe lângă primarul localității Ghergheasa, Bîgiu a primit 8% din valoarea contractului.

Aceleaşi surse au precizat că menţionat că SC CONSTRUCT CO GROUP SRL era condusă de Gabriel Surdu printr-un intermediar. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.