Percheziţii în Argeş: două autoturisme, unelte şi scule electrice, telefoane mobile, ridicate de poliţişti de la suspecţi de furt

Două autoturisme, unelte şi scule electrice, laptopuri, telefoane mobile şi alte produse electrice şi electronice, biciclete şi animale au fost găsite de poliţiştii Poliţiei municipiului Câmpulung în urma percheziţiilor la suspecţi de furt calificat. Cinci persoane bănuite de furt calificat au fost reţinute.

13 nov. 2018, 07:18
Percheziţii în Argeş: două autoturisme, unelte şi scule electrice, telefoane mobile, ridicate de poliţişti de la suspecţi de furt

Poliţia Judeţeană Argeş anunţă, marţi, că, în urma percheziţiilor făcute luni, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au identificat şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor două autoturisme susceptibile a fi fost folosite la săvârşirea de infracţiuni de furt calificat.

De asemenea, poliţiştii au găsit 17 motounelte, 38 de unelte şi scule electrice, 5 laptopuri, 18 telefoane mobile şi alte produse electrice şi electronice, un cazan din aramă, 4 biciclete, mai multe animale susceptibile a proveni din infracţiuni de furt.

Zece persoane au fost duse la sediul Poliţiei Municipiului Câmpulung pentru audieri, iar ulterior cinci persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 46 de ani, bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat, au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung şi a secţiilor de poliţie rurală arondate, împreună cu luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au făcut, luni, 13 percheziţii domiciliare, în municipiul Piteşti, oraşul Ştefăneşti şi comunele Albota şi Bascov, la locuinţele a zece persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de furt calificat.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în perioada septembrie – noiembrie a.c., aceştia ar fi sustras diverse bunuri din locuinţe, societăţi comerciale şi autoturisme.

Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 70.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi al Unităţii Centrale de Analiza Informaţiilor.