PERCHEZIŢII, în Gorj, la POLIŢIŞTII LOCALI. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi implicaţi în fapte de CORUPŢIE

Poliţiştii de la IPJ Gorj efectuează, vineri, mai multe percheziţii la locuinţele a 15 poliţişti locali, bănuiţi că ar fi implicaţi în fapte de corupţie, informează România TV.

22 nov. 2013, 11:51
PERCHEZIŢII, în Gorj, la POLIŢIŞTII LOCALI. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi implicaţi în fapte de CORUPŢIE

UPDATE Un număr de 15 angajaţi ai Poliţiei Locale Târgu Jiu au fost audiaţi, vineri, în sediul instituţiei, unde anterior avuseseră loc percheziţii într-un dosar vizând modul în care poliţiştii locali au dat amenzi fără a întocmi procese-verbale, iar la finalul audierilor niciun suspect nu a fost reţinut.

De asemenea, anchetatorii au ridicat mai mulţi saci cu documente, care urmează să fie analizate pentru a deveni material probatoriu în dosar.

Cei 15 angajaţi au fost audiaţi, mai multe ore, chiar în sediul Poliţiei Locale Târgu Jiu.

Audierile şi descinderile au fost coordonate de Direcţia Generală Anticorupţie şi de un procuror de la Parchetul Tribunalului Gorj.

În urma audierilor, niciunul dintre cei 15 angajaţi ai Poliţiei Locale nu a fost reţinut.

În timpul audierilor, intrarea în sediul Poliţiei Locale Târgu Jiu a fost păzită de poliţişti mascaţi din cadrul Poliţiei Judeţene Gorj, iar niciun angajat care nu avea legătură cu ancheta nu a putut intra în instituţie.

 

Zeci de poliţişti din cadrul IPJ Gorj au descins, vineri, la sediul Poliţiei Locale Târgu Jiu, la locuinţele a 15 poliţişti locali şi la sediul firmei unde erau duse maşinile parcate ilegale.

Poliţiştii percheziţionaţi sunt suspectaţi de evaziune fiscală şi fapte de corupţie. Poliţiştii sunt bănuiţi că ar fi complici la ridicarea ilegală a maşinilor de pe străzi şi că ar fi cerut mită proprietarilor autoturismelor pentru ca aceştia să  le poată recupera.

De asemenea, există suspiciunea că firma care ridica maşini ar fi făcut evaziune fiscală, deoarece nu ar fi declarat toate sumele luate de la proprietarii maşinilor.

Ancheta continuă pentru a se stabili dacă mai sunt şi alţi poliţişti implicaţi în acte de corupţie.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii la persoane suspectate de înşelăciune prin contracte de consultanţă la produse farmaceutice