Percheziţii în patru judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 11,9 milioane de lei

Poliţişti din Prahova şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române fac, luni dimineaţă, 20 de percheziţii la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane într-un dosar în care instrumentează infracţiuni economice, respectiv evaziune fiscală şi spălare de bani.

15 ian. 2018, 06:45
Percheziţii în patru judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 11,9 milioane de lei

Poliţişti de la Serviciul de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, fac, luni, descinderi la 20 de adrese ale unor firme şi persoane fizice în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bacău, Giurgiu şi Ilfov, într-un dosar vizând infracţiuni economice, informează IPJ Prahova într-un comunicat.

Anchetatorii suspectează că în perioada 2012 – 2016, trei firme ar fi influenţat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidenţele contabile proprii de achiziţii nereale.

Pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost folosite zece societăţi de tip fantomă.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că cele trei firme activau în domeniul construcţiilor iar facturile emise de firmele fantomă erau în special pentru servicii care pot fi foarte grreu verificate în caz de control.

Anchetatorii au stabilit în acest dosar un prejudiciu în valoare de aproximativ 3.900.000 lei din actele de evaziune fiscală şi peste 8.000.000 din infracţiunea de spălare a banilor.

Un număr 19 persoane vor fi aduse la Ploieşti pentru audieri în acest dosar