Telefoane şi cartele SIM ridicate de poliţiştii din Botoşani în urma percheziţiilor din Penitenciarul Iaşi UPDATE

Polițiștii botoșăneni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, au făcut miercuri dimineață, percheziții în Penitenciarul Iași și pe raza localității Plevna, la persoane bănuite de comiterea ori complicitate la săvârșirea de înșelăciuni prin metoda "accidentul".

11 oct. 2017, 06:43
Telefoane şi cartele SIM ridicate de poliţiştii din Botoşani în urma percheziţiilor din Penitenciarul Iaşi UPDATE

UPDATE: Mai multe telefoane mobile au fost ridicate, miercuri, de polițiștii din Botoșani, care au efectuat cinci percheziții la persoane bănuite de înșelăciune și complicitate la înșelăciune prin metoda ‘Accidentul’.

‘În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au identificat 12 terminale mobile, 11 cartele SIM și mai multe înscrisuri, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor’, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

În perioada 10 august—28 septembrie 2017, acestea ar fi înșelat, prin metoda „Accidentul”, trei persoane din municipiile Botoșani și Dorohoi.

„Cei în cauză ar fi indus în eroare victimele, anunțându-le de presupuse accidente de circulație în care ar fi fost implicați membri ai familiilor, cerând în schimb sume de bani pentru a nu fi întocmite dosare penale”, se precizează în comunicat.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 37.000 lei.

Vezi si Percheziţii la persoane bănuite de furturi din societăţi comerciale. Prejudiciu, peste 10.000 euro