Percheziţii la 45 de firme, prejudiciu de 2 mil Euro. Iulian Surugiu, liderul sindicaliştilor din Poliţie, implicat

Poliţiştii şi procurorii Parchetului Curţii de Apel efectuează, joi, 45 de percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală, inclusiv la locuinţa preşedintelui Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, potrivit România TV. Procurorii cercetează un lanţ de firme prin intermediul cărora s-au făcut tranzacţii fictive care au creat un prejudiciu de aproape 2 milioane de euro.

23 iun. 2016, 07:42
Percheziţii la 45 de firme, prejudiciu de 2 mil Euro. Iulian Surugiu, liderul sindicaliştilor din Poliţie, implicat

Polițiști și procurori efectuează joi 45 de percheziții în București, orașele Bragadiru și Buftea, precum și în județele Ilfov și Giurgiu, în vederea ridicării de documente financiar-contabile și înscrisuri de la sediul social al unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, cu privire la care există indicii temeinice de comitere a infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2009 — 2013, în contabilitatea mai multor societăți comerciale active, având ca principale obiecte de activitate construcții, comerț cu materiale feroase și comerț îmbrăcăminte-încălțăminte, au fost înregistrate achiziții/ prestări de servicii fictive, provenind de la un număr de 10 societăți cu comportament de tip fantomă, înființate în acest sens, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la aproximativ 8 milioane lei, reprezentând impozit pe profit și TVA de plată”, informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, citatde Agerpres.

În cauza înregistrată la PCAB se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale față de 28 de suspecți, împotriva cărora s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.

În vederea asigurării prezenței la audieri au fost emise 28 de mandate de aducere.

În cauză, organele de urmărire penală beneficiază de sprijin de specialitate din partea polițiștilor din cadrul DGPMB — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, a Departamentului de Informații și Protecție Internă și al Direcției de Operațiuni Speciale, la acțiune participând și polițiști de la IGPR — SIAS.

COMUNICAT PARCHETUL CAB

Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, poliţişti din cadrul DGPMB – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, efectuează, în cursul zilei de astăzi un număr de 45 de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti(17), a oraşelor Bragadiru(3) şi Buftea(1), a judeţelor Ilfov(3) şi Giurgiu(6), în vederea ridicării de documente financiar contabile şi înscrisuri de  la sediul social al unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, cu privire la care există indicii temeinice de comitere a infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

          Din cercetările efectuate până în prezent,  a rezultat faptul că, în perioada 2009 – 2013, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active, având ca principale obiecte de activitate construcţii, comerţ cu materiale feroase şi comerţ îmbrăcăminte–încălţăminte, au fost înregistrate achiziţii/prestări de servicii fictive, provenind de la un număr de 10 societăţi cu comportament de tip fantomă, înfiinţate în acest sens, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de aproximativ 8(opt) milioane lei (echivalentul sumei de aprox. 1,8 milioane Euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată.

           În cauza înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale faţă de 28 de suspecţi, împotriva cărora s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.

          În vederea asigurării prezenţei la audieri, au fost emise 28 de mandate de aducere.

          În cauză, organele de urmărire penală beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, la acţiune participând şi poliţişti din cadrul I.G.P.R. – S.I.A.S.

        Precizăm că faza de urmărire  penală este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.