Percheziţii la Opera Naţională Bucureşti. Directorul Răzvan Dincă, dus la audieri

Procurorii au descins marţi dimineaţă la Opera Naţională Bucureşti şi au efectuat percheziţii în birourile conducerii administrative a instituţiei, ancheta vizând mai multe achiziţii publice ilegale, potrivit unor surse judiciare citate de România TV.

RomaniaTV.net
12 mai 2015, 08:12
Percheziţii la Opera Naţională Bucureşti. Directorul Răzvan Dincă, dus la audieri

Ancheta vizează mai multe achiziţii publice ilegale, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 vor ridica mai multe documente utile anchetei. Concret, se suspectează comiterea mai multor fraude de către reprezentanţi ai Operei Naţionale Bucureşti în contracte încheiate cu alte instituţii publice.

Directorul instituţiei, Răzvan Dincă, ar urma să fie audiat de procurori, printre alţii, la Poliţa Sector 1.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Opera Naţională Bucureşti, niciun angajat nu a fost reţinut sau chemat la audieri în urma percheziţiilor efectuate de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Percheziţiile au fost extinse şi la domiciliile unor funcţionari din cadrul instituţiei. Ancheta vizează mai mulţi angajaţi din cadrul ONB care s-ar face vinovaţi de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti.

Răzvan Dincă este directorul Operei Naţionale Bucureşti din decembrie 2012, când a câştigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii. În august 2006, el fusese numit director general al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti, iar în 2007 a devenit director şi manager de proiect al Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului Muzical „Viaţa e Frumoasă!”.