PERCHEZIŢII la Sile Cămătaru, într-un dosar de PROXENETISM. Angajaţii unor hoteluri de lux, implicaţi în reţea

Poliţiştii au efectuat, vineri dimineaţă, percheziţii la casa lui Vasile Balint, cunoscut ca Sile Cămătaru, şi la apropiaţi ai acestuia, într-un dosar privind fapte de proxenetism, potrivit IGPR. Reţeaua de proxeneţi condusă de interlop avea cataloage cu fetele care se prostituau. De acolo, clienţii îşi alegeau fetele, iar pentru o noapte de sex plăteau între 500 şi 1.000 de euro, potrivit România TV. Sile Cămătaru a fost dus la audieri, la Poliţia Capitalei. Tot la audieri au ajuns şi mai multe prostituate, dar şi angajatele hotelurilor care făceau legătura între clienţi şi fete.

07 nov. 2014, 06:26

Peste 300 de poliţişti din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat 24 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de proxenetism, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română. Activităţile au fost desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti și au vizat probarea eventualei activităţii infracţionale a membrilor unui grup specializat în comiterea infracţiunii de proxenetism, angajaţi ai cazinourilor şi ai unor saloane de masaj din Bucureşti, având ca preocupări şi darea de bani cu dobândă, fără a fi persoane autorizate în acest sens.

Lui Sile Cămătaru i s-a făcut rău în timpul percheziţiilor

Sile Cămătaru şi locoteneţii săi s-au aflat printre persoanele vizate de percheziţiile din Capitală. Poliţiştii au căutat la interlop acasă documente care să dovedească că acesta s-ar ocupa de o reţea de prostituţie de lux. Lui Sile Cămătaru i s-a făcut rău în timpul descinderilor, astfel că poliţiştii au solicitat o ambulanţă. Acesta a acuzat dureri în piept, iar medicii sosiţi la faţa locului i-au acordat primul ajutor. Sile Cămătaru a fost dus de poliţişti la audieri, la Poliţia Capitalei.

1.000 de euro pentru o noapte cu prostituatele lui Sile Cămătaru

Din reţeaua de proxeneţi ai lui Sile Cămătaru făceau parte şi doi cetăţeni israelieni care se ocupau de racolarea străinilor care veneau la cazinourile din Capitală şi care solicitau compania unor prostituate. Din reţeaua lui Sile Cămătaru făceau parte şi angajatele unor hoteluri de lux din Capitală. Ele făceau legătura clienţilor lor cu fetele care practicau prostituţia.

În perioada martie – noiembrie2014, poliţiştii au documentat activitatea membrilor grupului infracţional, stabilind că ar fi racolat clienţi, în special de naţionalitate străină, prezentându-le mai multe persoane de sex feminin, dispuse să întreţină acte sexuale contra cost, în zona cazinourilor şi a hotelurilor de lux, în scopul atragerii jucătorilor împătimiţi.

Reţeaua de proxeneţi condusă de Sile Cămătaru avea cataloage cu fetele care se prostituau. De acolo, clienţii îşi alegeau fetele, iar pentru o noapte de amor plăteau între 500 şi 1.000 de euro. 1.000 de euro era tariful pentru tratamentul „all inclusive” al prostituatelor.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate, Direcţia Transporturi, Brigada de Combatere a Crimei Organizate București şi ai Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Argeş, Ilfov, Călăraşi, Dâmboviţa, Prahova, Sibiu, Timiş, Olt, Giurgiu.

Au fost puse în aplicare 120 de mandate de aducere. 

CITEŞTE ŞI: Nuţu Cămătaru, judecat în arest la domiciliu