ESTE PERICULOS să porţi haine second hand. AFLĂ MOTIVELE – VIDEO

Atenţie ce cumpăraţi din magazinele second hand. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit în Turnu Severin îmbrăcăminte scoasă la vânzare fără să fie dezinfectată. Medicii avertizează că astfel de haine sunt extrem de periculoase şi provoacă boli de piele.

21 mart. 2013, 15:02
ESTE PERICULOS să porţi haine second hand. AFLĂ MOTIVELE – VIDEO

Aproape toate magazinele second hand din Turnu Severin au fost găsite cu nereguli.

„Cantitatea controlata aproape în totalitate a prezentat abaterile astea cu privire la dezinfecţia şi lipsa sortării. Colegii mei au aplicat unj număr de 21 de sancţiuni, dintre care 13 amenzi de 54 de mii de lei”, a declarat comisar adjunct Felix Manta, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Mehedinţi.

Oamenii spun că le e frică să cumpere haine deja purtate. „Foarte rău, foarte multe boli, mai ales încălţămintea. O cumperi nouă din magazin si tot nu poţi să o foloseşti până nu o speli”, a spus o femeie din Turnu Severin.

Medicii spun că este periculos să porţi haine second hand, iar numărul celor care au boli de piele este în creştere. „Sunt zilnice astfel de cazuri. Întâlnim şi numai după ce au probat o haină de la second hand. Este foarte periculoasă, ea putând fi contaminată cu niferiţi acarieni, paraziţi, care în contact cu pielea omului determină o serie întreagă de afecţiuni. Să se intereseze dacă hainele respective au fost decontaminate”, a declarat pentru România TV, Denise Buzulică, medic dermatolog.

În urma controalelor, haine de aproximativ 170.000 de lei au fost confiscate. Patronii magazinelor au primit amenzi de peste 50.000 de lei.

Citeşte şi: Inna îşi cumpără haine de la second hand