Persoanele nevoiaşe îşi vând alimentele primite gratuit de la UE VIDEO

Mălai la un leu kilogramul şi făină cu doar un leu şi jumătate. Minunea se petrece chiar la uşa Centrului Social Nectarie din sectorul 6 al Capitalei, iar comercianţii de ocazie sunt chiar beneficiarii ajutoarelor de la Uniunea Europeană. O echipă România TV a cumpărat făină şi mălai la preţuri de batjocură.

21 oct. 2013, 12:26
Persoanele nevoiaşe îşi vând alimentele primite gratuit de la UE VIDEO

Amărâţii au stat la cozi interminabile, dar a meritat. Acum zac fericiţi pe baxurile de alimente, chiar la intrarea în Centrul Social situat în cartierul Militari din Capitală.

O femeia are de vânzare trei baxuri a câte 10 kilograme de făină. Chiar dacă i se oferă un preţ foarte mic, acceptă fără să clipească. „Nici nu-i bună făina. Eu şi-aşa nu mănânc decât făină neagră, graham, secară. Mai mult mă încurcă făina asta albă”, a spus un nevoiaş.

La grămada de pungi cu mălai, aceeaşi poveste. Asistaţii social se bucură pentru orice bănuţ pe care îl primesc în schimbul alimentelor de la UE.

Sute de oameni din sectorul 6 al Capitalei s-au aşezat la coadă încă de la miezul nopţii pentru a fi siguri că primesc pachetele de la Uniunea Europeană. Nu a lipsit nici scandalul: oamenii s-au ameninţat şi puţin a lipsit să nu se ia la bătaie.

În sectorul 6 al Capitalei, sunt 9.000 de persoane care trebuie să primească alimente gratuite. Produsele se distribuie pe baza actului de identitate. În total, oamenii primesc peste 60 de kilograme de alimente: făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve din carne de porc şi bulion.

CITEŞTE ŞI: Îmbrânceli pentru făină, ulei, zahăr şi zacuscă. S-AU CĂLCAT în PICIOARE pentru ajutoarele de la UE