Peste 400 de oameni au protestat în Piaţa Victoriei, în a 22-a zi de manifestaţii

Peste 400 de oameni au protestat, marţi seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, în a 22-a zi de manifestaţii antiguvernamentale. Alte aproximativ 30 de persoane s-au strâns, pentru a 17-a zi la rând, la Palatul Cotroceni, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

21 feb. 2017, 18:23
Peste 400 de oameni au protestat în Piaţa Victoriei, în a 22-a zi de manifestaţii

Protestul a fost anunțat pe Facebook, cu titlul „Sărbătorim prima victorie. În Piaţa Victoriei”, după ce marți în Parlament au fost adoptate proiectele de lege pentru respingerea celor două ordonanțe care modificau Codul penal și Codul de procedură penală.

Pe pancarte, manifestanții au afișat mesaje precum: ‘Demisia’, ‘Marea asanare’, ‘Mizerabilii’, ‘#rezist’,’ #abrogați’, ‘#hoții’. Ei au strigat, printre altele, „DNA să vină să vă ia!”, „PSD, ciuma roșie!”, „Hoții!”.

Oamenii au fluturat steaguri tricolore, ale Uniunii Europene și NATO și au făcut zgomot cu vuvuzelele.

Unii au venit în piață cu bicicletele, câțiva cu câini.

La ora 21.00, ca și în serile precedente, cei prezenți în fața Guvernului au aprins ecranele telefoanelor mobile și au intonat Imnul Național, apoi au strigat „Demisia!” până la 21.20.

În Piața Victoriei a fost a 22-a zi de proteste.

Și la Palatul Cotroceni s-au adunat puțin peste 50 de persoane, care au cerut demisia președintelui Klaus Iohannis. Oamenii au venit aici pentru a 17-a zi consecutiv.

 Aproximativ 50 de persoane au revenit în Piața Unirii din Cluj-Napoca pentru a continua șirul de proteste îndreptate împotriva Guvernului Grindeanu și a PSD.

Protestul de marți seară a fost cel mai scurt din seria de până acum, el fiind programat să înceapă la ora 19,00 și încheindu-se în jurul orei 20.30.

Tot la protestul de marți-seară s-a înregistrat o altă premieră, când manifestanții n-au mai mărșăluit prin zona centrală a orașului, probabil și din cauza ploii.