Peste 250 de elemente de muniţie neexplodate, distruse de ISU într-un poligon de la Buzău

Un număr de 268 de elemente de muniţie neexplodate, de diferite calibre, au fost distruse joi de pirotehniştii ISU Buzău la Poligonul din localitatea Stâlpu, majoritatea provenind din două zone de conflict în Al Doilea Război Mondial - Râmnicu Sărat şi Săgeata.

06 sept. 2018, 09:55
Peste 250 de elemente de muniţie neexplodate, distruse de ISU într-un poligon de la Buzău

„Din cele 268 de elemente de muniţie identificate în primele opt luni, un număr de 64 lovituri de artilerie calibrul 75 mm au fost detectare şi identificare ieri de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Neron Lupaşcu’ al judeţului Buzău în satul Găvăneşti, comuna Săgeata”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Potrivit sursei citate, elementele de muniţie descoperite la Găvăşeşti au fost scoase la suprafaţă în urma unor lucrări agricole.

„Cele 268 de elemente de muniţie provin din două zone consacrate în care au avut loc conflicte militare în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, Râmnicu Sărat şi Săgeata. În ciuda stării lor avansate de coroziune, acestea pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii”, a menţionat reprezentantul ISU Buzău.