PRIMA NINSOARE în BUCUREŞTI a provocat HAOS. 65 de maşini distruse de copaci, stâlpi de curent căzuţi

Peste 130 de copaci au fost doborâţi de vânt în Capitală, 65 de maşini au fost avariate, 11 stâlpi au căzut şi şase panouri publicitare s-au desprins din cauza vântului şi a zăpezii, în ultimele 24 de ore.

26 oct. 2014, 06:24
PRIMA NINSOARE în BUCUREŞTI a provocat HAOS. 65 de maşini distruse de copaci, stâlpi de curent căzuţi

În Bucureşti a nins fără oprire mai bine de opt ore, iar un strat de 10 centimetri s-a depus pe drumuri. Din cauza vitezei şi a carosabilului umed, un şofer a ajuns cu maşina între refugiile de tramvai în zona Obor şi a distrus gardurile care despart liniile de tramvai.

Mulţi şoferi au fost prinşi pe picior greşit şi nu au avut timp să-şi schimbe cauciucurile de vară cu cele de iarnă.

CITEŞTE ŞI Circulaţie în condiţii de IARNĂ în mai multe judeţe. Vezi aici STAREA DRUMURILOR. UPDATE

Toată noaptea utilajele de deszăpezire au curăţat arterele principale din Capitală. Primarul Sorin Oprescu a verificat personal modul în care au acţionat utilajele.

„Intrarile si iesirie din Bucuresti sunt permeabile, am fost cu prefectul si am vazut marile bulevarde, continuam tratamentul cu antipolei, pentru ca spre dimineata or sa mai scadă gradele in termometr. S-a intervenit imediat, am inceput cu 60 de utilaje, am crescut la 91, avem in rezerva 156, deci practic 300 de utilaje”, a declarat, sambata seara, Sorin Oprescu.

Sudul ţării se află în continuare sub avertizare de lapoviţă şi ninsoare până la orele prânzului.

VEZI ŞI ACCIDENTE pe A2 din cauza CONDIŢIILOR METEOROLOGICE. 8 persoane, RĂNITE

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti a anunţat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma fenomenelor meteorologice specifice Codului galben, un număr de 133 de copaci au fost doborâţi, iar 65 de maşini au fost avariate.

Oficiali ai instituţiei au precizat că vântul puternic a doborât şi şase panouri publicitare, două bannere, nouă elemente de construcţie şi 11 stâlpi. Nu s-au înregistrat victime.

Total intervenţiilor desfăşurate de echipele ISU Bucureşti este în număr de 161. De asemenea, în ultimele 24 de ore, intervenţiile la incendii, prim-ajutor şi descarcerare şi intervenţii Cod galben au fost de 298, dublu faţă de o zi normală.

La Patriarhie au fost asistate medical zece persoane, trei dintre acestea fiind transportate la spital cu lipotimie.