Phenianul face progrese pe calea păcii. Coreea de Nord închide situl de teste balistice

Coreea de Nord îşi va închide sit-ul de teste balistice Tongchang-ri, a anunţat miercuri preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in.

19 sept. 2018, 05:22
Phenianul face progrese pe calea păcii. Coreea de Nord închide situl de teste balistice

Coreea de Nord îşi va închide sit-ul de teste balistice Tongchang-ri, a anunţat miercuri preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, după un summit la Phenian cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un.  

„Nordul a acceptat să închidă definitiv sit-ul de testare a motoarelor de rachetă Tongchang-ri, şi instalaţia de lansare a rachetelor în prezenţa experţilor din ţările interesate”, a declarat preşedintele Moon Jae-in.

Kim a declarat că va vizita Seul în viitorul apropiat.

Primă vizită în Capitala Coreei de Sud a unui lider nord-coreean

Cel mai recent summit va fi un test decisiv între Phenian şi Washington pentru negocierile care au fost blocate prin programul nuclear al Nordului.

Citeşte şi Liderul de la Seul se întâlneşte cu omologul său de la Phenian. Pe agendă, denuclearizarea şi încheierea oficială a războiului

În acest context, liderul de la Phenian a propus o nouă întrevedere cu preşedintele Donald Trump.

Moon Jae-in a încercat astfel să elaboreze un plan pentru denuclearizarea Phenianului, precum şi o declaraţie comună care a pus capăt războiului din Coreea, din perioada 1950-1953.

Kim Jong-Un şi-a luat angajamentul că va coopera ola „denuclearizarea completă a peninsulei coreene încă de la prima şi istorica sa întâlnire cu omologul său din Sud, în cadrul summit-ului din Iunie.