Plângerea penală împotriva lui Klaus Iohannis pentru nerevocarea Laurei Codruţa Kovesi

Cătălin Stochiţă, fost candidat la primăria Sectorului 5 şi un apropiat al lui Marian Vanghelie, a anunţat că depune o plângere penală împotriva preşedintelui Klaus Iohannis pentru nerespectarea hotărârii CCR cu priire la şefa DNA, anunţă România TV.

26 iun. 2018, 11:48
Plângerea penală împotriva lui Klaus Iohannis pentru nerevocarea Laurei Codruţa Kovesi

Potrivit documentului, şeful statului este acuzat de abuz în serviciu, nerespectarea hotărârilor judecătorești, uzurparea funcției și neglijență în serviciu. Cetăţeanul care a depus plângerea le-a scris și președinților Parlamentului și le cere suspendarea șefului statului.

„Domnul Iohannis Klaus Werner, având funcția de Președinte al României, refuză să pună în aplicare Decizia CCR nr. 358/30.05.2018, definitivă și general obligatorie, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 473 din 07.06.2018 privind revocarea din funcție a Procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Kovesi Laura Codruţa , încălcand prevederile Constituției României”, se precizează în sesizare.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că nu este exclusă declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, spunânând că acesata a întârziat nepermis de mult cu decizia privind revocarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Sâmbătă, Klaus Iohannis a declarat, referitor la decizia Curţii Constituţionale privind revocarea şefei DNA, că se află încă în săptămâna în care citeşte.