Plumb, atac la Iohannis: Se doreşte ca noul Cod Fiscal să fie implementat de ALT GUVERN

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat sâmbătă că dorinţa președintelui lui Klaus Iohannis este de a schimba actualul guvern şi de aceea se doreşte implementarea noului Codul Fiscal de către alt guvern.  

25 iul. 2015, 20:45
Plumb, atac la Iohannis: Se doreşte ca noul Cod Fiscal să fie implementat de ALT GUVERN

Ministrul Rovana Plumb a declarat la B1 TV că în cererea de reexaminare a Codului Fiscal trimisă de Administrația Prezidențială nu este niciun argument economic.

Citeşte şi: Rovana Plumb dezvăluie motivul pentru care Ion Iliescu a fost „FOARTE SUPĂRAT” pe Victor Ponta

„Acest Cod Fiscal nu a  fost făcut de o armată sau de o echipă doar din guvern. A beneficiat de expertiza, experiența și input-ul specialiștilor din mediul de afaceri, al consultanței economico-financiare. El se bazează efectiv pe niște  date, indicatori care sunt reali în momentul de față în România.

Nu l-a făcut nici doar ministrul Teodorovici, nu l-au făcut doar colegii noștri din guvern. Sigur că toți am participat. Și Ministerul Muncii a propus anumite măsuri în acest cod”, a declarat ministrul Muncii.

Întrebată care ar fi totuși explicația respingerii Codului Fiscal de către Cotroceni, Rovana Plumb a dat vina pe intențiile președintelui de a schimba guvernul actual.

„Se dorește că acest Cod Fiscal, el fiind bun, adoptat de Parlament, să nu fie implementat de Guvernul Ponta.

Eu așa am recepționat mesajul, atât timp cât în declarații se susține că este un Cod Fiscal bun, dar mai trebuie lămurit anumite măsuri. Nu prea avem probleme. Dar, de ce să-l implementăm noi și să nu-l implementeze alt guvern. Pentru că practic este o tragere de timp„, a precizat Rovana Plumb.

Citeşte şi: SALARIILE demnitarilor. Liviu Dragnea: „NU CRED că se mai revine asupra ordonanţei”. Ce spune Rovana Plumb

Rovana Plumb a mai precizat că miniștrii de finanțe din statele UE, nu s-au opus, în cadrul reuniunii ECOFIN, adoptării de către România a Codului Fiscal.

Nu a existat niciun fel de oponență. La ECOFIN niciunul dintre miniștri de finanțe din Uniunea Europeană nu a spus nimic și nu s-a opus. Mesajul care a venit din partea vicepreședintelui Comisiei Europene a fost acela de prudență.

Ori, când România pe fiscalitate nu a avut prudență începând cu 2012? Eu cred că am dat dovadă în permanență de prudență și toate măsurile au fost luate în consultare permanentă cu mediul de afaceri”, a spus Rovana Plumb.

Ea a insistat că România are șansa, cu acest nou Cod Fiscal, „să devină un pol de investiții”, potrivit evz.

„Putem să atragem mai ales în contextul în care există o problemă în Zona Euro cu Grecia. Unde să se ducă toate acele companii? Cred că lucrul acesta trebuie să fie mult promovat prin toate ambasadele noastre, prin toți consilierii noștri economici, să se știe că în România există această reducere a fiscalității„, a adăugat Plumb.