PNL anunţă că va ataca la CCR modificările aduse legii referendumului

Publicat: Marţi, 12 Septembrie 2017 15:34 // Actualizat: Marţi, 12 Septembrie 2017 15:34 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat marţi că parlamentarii liberali vor ataca la Curtea Constituţională modificările aduse legii referendumului, despre care a spus că are ca singur obiectiv să reducă pe cât posibil atribuţiile preşedintelui.

”Din neant a apărut un proiect de lege de modificare a legii referendumului care a trecut de Parlament, de Camera Deputaţilor, în decurs de două zile, cred, sau trei zile. Face parte din categoria proiectelor legislative susţinute de cooperativa vechililor roşii care urmăreşte acelaşi scop: să reducă pe cât posibil atribuţiile preşedintelui. Practic prin modificarea la Legea referendumului se prevede că proiectul de lege de modificare a Constituţiei prin care se modifică Consituţia nu îşi mai urmează parcursul obişnuit şi după avizul CCR Guvernul hotărăşte organizarea referendumului”, a declarat Ludovic Orban. 

”Or, nouă ni se pare că există chiar o pronunţare a CCR privitoare la organizarea referendumului care spune că intervalul orar de organizare a referendumului nu poate fi stabilit de către Guvern, ci trebuie stabilit prin lege. Cred că orice încercare de confiscare a unui astfel de referendum este imorală şi s-ar putea întoarce împotriva celor care încearcă să confişte politic acest referendum”, a mai spus liderul PNL.
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Curtea Constituţională Legea referendumului Ludovic Orban
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6665
RON
25 Jun
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H