PNL şi USR cheamă românii în stradă înaintea moţiunii de cenzură. „Participarea dumneavoastră este importantă pentru România”

Cel mai important partid de opoziţie, Partidul Naţional Liberal, organizează un miting în Piaţa Victoriei, marţi, de la ora 19.00. Preşedintele Ludovic Orban a transmis un mesaj prin care se înţelege că va participa şi el la protest, cu toate că doar cu o zi înainte spunea că nu va mai participa la proteste.

RomaniaTV.net
25 iun. 2018, 19:09
PNL şi USR cheamă românii în stradă înaintea moţiunii de cenzură. „Participarea dumneavoastră este importantă pentru România”

„Bună seara. Vin cu rugămintea către dumneavoastră de a participa marţi, ora 19.00, la protestul organizat in Piaţa Victoriei. Participarea dumneavoastră este importantă pentru România şi pentru PNL. Ne întâlnim toţi la sediul PNL din Aleea Modrogan, ora 18.45, pentru a merge împreuna la protest. Ludovic Orban”, se arată în mesajul care circulă în cercurile interne ale partidului.

„Mâine seara, la ora 19, împreună cu parlamentarii şi conducerea PNL, însotiţi de simpatizanţii partidului vom ieşi în Piaţa Victoriei”, a afirmat purtătorul de cuvânt, Ionel Dancă, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a transmis, luni, un mesaj simpatizanţilor formaţiunii pe care o conduce, îndemnându-i să iasă în stradă la mitingurile organizate în ziua moţiunii de cenzură, atât în ţară cât şi în Bucureşti.

„Am luat decizia de a solicita membrilor, simpatizanţilor PNL, să fie prezenţi la toate manifestaţiile de susţinere a moţiunii de cenzură, atât în Bucureşti miercuri, în ziua moţiunii, cât şi în toate celelalte oraşe în care se vor organiza mitinguri şi le-am solicitat să fie prezenţi pentru a fi alături de cetăţenii români care vor ca România să revină pe drumul drept”, a declarat Ludovic Orban, preşedinte al PNL, la finalul şedinţei de luni a Biroului Executiv al partidului, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi:  Ludovic Orban: Am îndemnat oamenii să participe la manifestaţii, dar eu nu voi participa la astfel de proteste

USR invită prin SMS oamenii să îşi ia miercuri o zi liberă de la serviciu pentru a protesta la Palatul Parlamentului, când se votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

USR cheamă oamenii prin SMS-uri să îşi ia miercuri liber de la serviciu, iar la ora 12.00 să vină la Palatul Parlamentului, atunci când va fi votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Surse din partid au declarat pentru News.ro că SMS-urile au fost trimise către membri, simpatizanţi şi cei care s-au înscris în baza de date pentru a primi informaţii de la USR. La ora transmiterii acestei ştiri, câteva zeci de mii de persoane din ţară şi Diapora au primit astfel de mesaje.

“Este un SMS trimis membilor USR, simpatizanţilor şi persoanelor care s-au înscris în baza de date pentru a primi informaţii de la USR”, au precizat surse din partid pentru News.ro.

Potrivit SMS-ului, semnat de preşedintele USR, Dan Barna, oamenii sunt îndemnaţi să îşi ia o zi liberă miercuri pentru le a spune “penalilor să plece”.

“Ia-ţi o zi liberă pentru România! Vino la Parlament miercuri de la 12. Hai în stradă. Spune penalilor să plece! Dan Barna, USR”, se arată SMS-ul primit de cetăţeni pe telefoanele mobile.

Aceleaşi surse din partid au declarat că, până la ora transmiterii acestei ştiri, au fost trimise câteva zeci de mii de mesaje atât în ţară, cât şi în Diaspora.

Deputatul USR Claudiu Năsui a anunţat luni că în şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor s-a discutat sancţionarea formaţiunii în sensul că nu vor mai avea voie să invite oameni în Parlament, după ce săptămâna trecută câţiva cetăţeni au protestat pe holul plenului Parlamentului. Năsui afirmă că deputatul PSD Florin Iordache a decis să amâne o decizie concretă până la următoarea şedinţă, programată marţi.

Tot luni, parlamentarii USR au intrat în grevă japoneză şi anunţă că vor purta banderole albe cu mesajul #FărăPenali până la momentul votului moţiunii de cenzură şi solicită demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.