OFICIAL: PNL va depune luni o MOŢIUNE DE CENZURĂ împotriva Guvernului Ponta VIDEO

Partidul Naţional Liberal va depune, luni, 21 septembrie, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, au anunţat, vineri, co-preşedinţii partidului, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă. 

18 sept. 2015, 13:20
OFICIAL: PNL va depune luni o MOŢIUNE DE CENZURĂ împotriva Guvernului Ponta VIDEO

Liderii PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga au anunţat vineri, la Poiana Brașov, că liberalii vor depune luni o moțiune de cenzură pe tema lipsei de credibilitate a Guvernului Ponta.

Gorghiu a precizat că a obținut o decizie politică pentru depunerea moțiunii, explicând că interesul național cere demisia premierului.

„Avem un prim ministru trimis in judecata pentru fapte de coruptie care refuza sa isi dea demisia, ceea ce eu cred ca interesul national o cere. Mai mult, premierul nu doar ca nu isi da demisia, dar singura sa reactie este de a isi ataca procurorul de caz, gest pe care niciun demnitar nu ar trebui sa il faca. Este prea mult chiar si pentru Victor Ponta.

Cu un premier trimis in judecata, Romania pare un stat care tolereaza coruptia, care din pacate se degradeaza. La fel de vinovati precum Victor Ponta ar putea fi si cei care il sustin in coalitia de guvernare. Pentru ca le-am cerut ieri sa ii retraga sprijinul, astazi am luat o decizie politica pe care o asteptau mai ales cei peste un milion de romani care au semnat petitia pentru demisia premierul. PNL a decis sa depuna luni o motiune de cenzură pe tema lipsei de credibilitate a Guvernului. ,” a declarat Alina Gorghiu.

Gorghiu a făcut un apel către partidele aflate în coaliția de guvernare să susțină moțiunea de cenzură iniţiată de PNL.

„La fel de vinovați precum Ponta ar părea și cei care îl susțin din cadrul coaliției aflate la guvernare, pentru că le-am solicitat ieri să se disocieze de Ponta și să țină cont de interesul țării și să-i retragă sprijinul. (…) Fac un apel apăsat către toți cei care sunt parlamentari și se află în coaliția care susține Guvernul să analizeze cu înțelepciune situația și să ia o decizie în interesul României și să susțină moțiunea”, a mai spus Alina Gorghiu.

Totodată, Vasile Blaga a anunțat că liberalii vor organiza un miting în legătură cu moțiunea.

„PNL va depune la începutul săptămânii viitoare o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Ponta. Este gestul firesc pe care opoziția trebuie să-l facă, pentru a împiedica pierderea totală a credibilității României, în condițiile în care prim-ministrul în funcție – trimis în judecată pentru fapte de corupție – refuză să demisioneze. Le oferim, astfel, ocazia domnilor Gabriel Oprea și Liviu Dragnea, liderii principalelor partide din coaliția de guvernare, să treacă de partea binelui public printr-un gest concret, în Parlament„, a scris Gorghiu şi pe Facebook.

Ultima moţiune de cenzură depusă de opoziţie a fost respinsă în Parlament pe data de 12 iunie. Moţiunea a înregistrat 194 de voturi „pentru” (în condiţiile în care erau necesare 278 de voturi pentru adoptare), 13 voturi  „împotrivă”, iar 7 voturi au fost  nulate.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Ploiești, că nu crede că o viitoare moțiune de cenzură a PNL ar avea șanse să treacă, afirmând că un astfel de demers nu poate genera schimbarea din funcție a premierului Victor Ponta.

Nu cred că are șanse (moțiunea de cenzură — n.r.). Nu e o noutate că PNL anunță o moțiune de cenzură (…) Nu moțiunea de cenzură a PNL poate să genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta„, a declarat Dragnea, răspunzând unor întrebări.

Totodată, Dragnea a arătat că PSD dorește să rămână la guvernare, punctând că aceasta este cea mai complicată situație pe care a traversat-o partidul într-o perioadă de guvernare.