Poliţia din Danemarca a destructurat o reţea de trafic de persoane, cu legături cu România

Poliția daneză a anunțat miercuri reținerea a 68 de persoane într-o acțiune în forță asupra unei rețele infracționale suspectate de trafic de persoane și fraude economice, cu legături cu România, transmite DPA.

25 feb. 2015, 18:54
Poliţia din Danemarca a destructurat o reţea de trafic de persoane, cu legături cu România

Poliția din Danemarca a reținut 68 de persoane într-o operațiune împotriva unei rețele de trafic de persoane, cu legături cu România, potrivit Agerpres.

Reprezentanți ai poliției din Copenhaga au declarat că joi se va solicita instanței arestul preventiv pentru 10 persoane pentru trafic de persoane, falsificare de documente și fraudă.

Printre suspecți se află un avocat și un contabil danezi, însă ei nu sunt bănuiți de implicare în traficul de persoane, a explicat Karl Erik Agerbo, purtător de cuvânt al poliției daneze, pentru agenția de presă Ritzau.

Poliția a precizat că nu va cere arestul preventiv pentru circa 50 de suspecți, în principal români. Autoritățile au explicat că identitățile acestora au fost utilizate pentru a frauda agenții guvernamentale, inclusiv autoritatea fiscală, precum și bănci și companii din Danemarca.

Ancheta, având numele de cod Operațiunea Wasp Net, a început în urmă cu cinci luni, în strânsă cooperare cu poliția română, adaugă DPA.