Politicienii, luaţi peste picior. CELE MAI TARI fotografii şi clipuri în care sunt parodiaţi

Românii au ştiut întotdeauna să facă haz de necaz, iar politicienii au fost şi vor fi mereu o sursă numai bună de ironii. Există bloguri, pagini de Facebok, site-uri întregi dedicate oamenilor politici, în care aceştia sunt parodiaţi. Vezi mai joc câteva dintre cele mai savuroase exemple.

27 sept. 2015, 12:22

KLAUS IOHANNIS

  • Preşedintele Klaus Iohannis a fost ironizat de multe ori pentru lentoarea cu care vorbeşte, exact ca un adevărat ardelean. Unul dintre cei care l-au ironizat pe Iohannis a fost actorul Mihai Bendeac. Acesta îl imită pe şeful statului într-o parodie în care recită „Somnoroase păsărele”.

 

  • Într-o altă parodie, un tânăr basarabean îl parodiază pe președintele României, după ce acesta nu a întâlnit la București un grup de tineri unioniști care a mers pe jos de la Chișinău la Iași, apoi a luat trenul până în Capitală. Iohannis a felicitat tinerii pentru inițiativă, însă a spus că nu-i va putea întâlni, întrucât nu se află în țară. Pe de altă parte, presa a scris că, de fapt, Iohannis s-ar fi aflat la Sibiu, oraș în care a fost de mai multe ori primar.

Chiar dacă are mulţi susţinători pe Facebook, Klaus Iohannis nu a scăpat de ironiile celor care nu se declară deloc fanii lui. Astfel că, internauţii au creat un cont dedicat şefului statului, care se numeşte „Iohannis-neamţul mincinos„. Pagina de Facebook este ilustrată sugestiv cu o fotografie a lui Pinocchio.

„BREAKING NEWS! Asa-zisul presedinte al Romaniei, dl. Klaus Iohannis, a facut ieri o vizita oficiala la Palatul Cotroceni, acolo unde a sustinut chiar si o declaratie de presa de 15 min. Apoi, s-a intors in concediu. „Asta inseamna sa fii mafiot!”, ar fi declarat Iohannis, conform unor surse jurnalistice care au adormit in timpul interventiei televizate a presedintelui. Tu ce crezi? Unde este ACUM Klaus #Iohannis?”, scrie într-una dintre postări.

„PRESEDINTELE IOHANNIS VA EFECTUA O VIZITA IN BUCURESTI… Potrivit unor surse din zona Presedintiei se aude ca Presedintele Romaniei, dl Klaus Werner Iohannis -insotit de sotia sa, Carmen Iohannis, vor efectua o vizita oficiala in Bucuresti la finalul lunii august..Nu se cunoaste inca programul vizitei, dar- potrivit surselor noastre, programul va include vizitarea Palatului Cotroceni si a santierului de la Vila Lac 3, precum si intalniri cu dna Alina Gorghiu, dl Vasile Blaga si dl Gabriel Oprea..Vom reveni cu detalii imediat ce le vom avea...”, este o altă postare.

 

Citeşte şi: PORECLELE lui Klaus Iohannis. Cum este ironizat şeful statului pe pagina „PĂMĂTUF” FOTO

 VICTOR PONTA

  • Premierul Victor Ponta trece prin momente destul de grele. Acesta a fost trimis în judecată în dosarul Rovinari-Turceni, pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Rovinari. Internauţii cu simţul umorului au creat un filmuleţ în care parodiază o presupusă discuţie „privată” dintre Victor Ponta şi Dan Şova.

Victor Ponta a fost ironizat şi după ce a pierdut alegerile prezidenţiale din 2014. O parodie bine adaptată prezintă reacţia lui Adolf Hitler atunci când a primit vestea că Ponta a pierdut alegerile. Parodia face deliciul  internauților.

 Victor Ponta nu a scăpat de ironii nici pe Facebook. Internauţii au creat un cont dedicat premierului, denumit „Pleacă” Ponta, stai acasă„. Pe pagina de Facebook special creată, se postează pamflete cu şi despre Victor Ponta.

 

ELENA UDREA

  • Elena Udrea are probleme serioase cu justiţia, iar unii români au profitat de situaţie pentru a face haz de necaz. Astfel, pe internet a apărut un pamflet muzical făcut după melodia „Nu plânge, Ana!”, adaptată la situaţia în care se află Elena Udrea. În pamflet apare şi Laura Codruţa Kovesi. „Dacă voi furaţi prea mult, eu de foarte mult timp, un concediu n-am avut”, sunt câteva dintre versurile melodiei pamflet pe care o puteţi asculta mai jos.

 

  • Într-un alt filmuleţ, Elena Udrea este parodiată alături de Alina Bica şi Marian Vanghelie, două personaje care, de asemenea, au probleme cu justiţia. Actorul Hari Gromosteanu a „rescris” Miorita si a transformat-o in „Balada Arestatilor”, dedicata politicienilor care sunt cercetati, au ajuns la puscarie sau sunt inca arestati. În „Balada Arestatilor” este pomenit si Traian Basescu.

 

  • În 2014, în plină campanie electorală, Grupul Distractis a lansat un imn dedicat candidaților la funcția de Președinte al României. Membrii grupului s-au costumat în candidații Victor Ponta, Elena Udrea și Klaus Iohannis, susținuți de Emil Constantinescu, Ion Iliescu și Traian Băsescu. Piesa originală pe care Divertișii o parodiază este „Simțim la fel”, cântată de Lidia Buble și Adrian Sână. Piesa a fost folosită la lansarea candidaturii lui Victor Ponta. Klaus Iohannis este și el prezent în finalul clipului, în timp ce încearcă să facă câteva exerciții de dicție: „șase sași în șase…case”.

 

  • Elena Udrea şi Traian Băsescu sunt parodiaţi într-un alt cântec pamflet făcut după melodia lui „Nu plânge Ana”.

TRAIAN BASESCU

De când nu mai este preşedintele României, Traian Băsescu nu mai este atât de prezent în prim-planul vieţii politice. Încă câţiva români cu simţul umorului i-au creat o pagină pe Facebook care se numeşte „Ce zici, o Lămâie poate avea mai mulţi fani ca Traian Băsescu?” şi care a adunat aproape 24.000 de Like-uri.

 

De-a lungul celor două mandate de preşedinte însă, Băsescu a avut parte de multe ironii şi imagini în care este parodiat.

SORIN OPRESCU

  • Nici arestarea fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu nu a trecut neobservată. Sorin Oprescu a ajuns şi el motiv de parodie pe Facebook. Artistul Farid Fairuz a postat un filmuleţ în care vorbeşte despre arestarea lui Sorin Oprescu. Imaginile au devenit în scurt timp virale.

 

ION ILIESCU

  • Ion Iliescu a fost de-a lungul timpului subiectul a nenumărate ironii. Pentru că nu mai are o carieră politică activă care să furnizeze subiecte pentru cârcotaşi, Ion Iliescu a ajuns motiv de ironii datorită vârstei sale, 85 de ani. amuritilescu.ro este un site creat cu un singur scop: ca utilizatorii să afle dacă fostul preşedinte Ion Iliescu a murit sau trăieşte. Site-ul afişează o simplă imagine cu Ion Iliescu şi mesajul „Nu încă”.

 

  • Ion Iliescu a fost parodiat într-un filmuleţ care a apărut pe internet. Pamfletul muzical a fost făcut de grupul Divertis după melodia „Amintiri” a trupei 3SudEst.

 

Pe Facebook, internauţii au creat mai multe conturi cu numele lui Ion Iliescu, printre care şi „R.I.P Ion Iliescu„, „Înjurați-l pe Ion Iliescu„.

CITEŞTE ŞI: Topul POLITICIENILOR români PARODIAŢI. Cum au fost IRONIZAŢI cei mai importanţi oameni politici VIDEO