Topul POLITICIENILOR români PARODIAŢI. Cum au fost IRONIZAŢI cei mai importanţi oameni politici VIDEO

Oricât de greu ar trăi, românii ştiu să-şi facă viaţa frumoasă. Hazul de necaz îi scoate deseori din încurcătură. Cei mai inventivi sunt bloggerii, dar şi jurnaliştii, care fie au reinventat hituri pentru a naşte imnuri politice, fie i-au parodiat pe politicieni. Iată câteva dintre cele mai reuşite exemple.

21 iun. 2015, 07:38

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a ajuns ţinta unei serii întregi de ironii după declaraţiile halucinante din timpul campaniei pentru prezidenţiale. Principalul motiv de glume l-a reprezentat afirmaţiile sale despre cele şase case pe care le deţine în Sibiu.

„Cele șase case nu sunt șase case. Sunt casa în care locuiesc, două case foarte mici, cu câte 2 camere, și restul sunt apartamente. Nu este o avere, nu știu ce-și imaginează lumea că am acolo niște palate. Sunt șase locuințe, dar ele toate la un loc sunt cât un apartament de București”, a afirmat Klaus Iohannis în legătură cu proprietățile pe care le deține în comun cu soția sa. 

Klaus Iohannis apare într-un videoclip, în care sunt inserate câteva din declaraţiile sale halucinante privind modul în care şi-a cumpărat cele 6 case. Internauţii au intitulat filmuleţul „Imnul lui Klaus – 6 case – Iohannis”.

Klaus Iohannis a fost ironizat de multe ori şi pentru lentoarea cu care vorbeşte. Actorul Mihai Bendeac îl imită şi el pe şeful statului, într-o parodie în care recită „Somnoroase păsărele”.

Mihai Bendeac a postat pe Youtube un clip în care „Klaus Iohannis recită Somnoroase păsărele”.

Traian Băsescu

Jurnaliştii de la Academia Caţavencu au făcut o parodie la adresa fostului preşedinte Traian Băsescu. Mai mulţi lideri ai lumii au fost suprinşi în timp ce vorbesc, aparent, despre Traian Băsescu. Dialogul este unul foarte amuzant.

La două zile după ce preşedintele Traian Băsescu a dat publicităţii înregistrarea consultărilor de la Cotroceni pe tema reducerii CAS, la care au participat premierul Ponta şi ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a apărut şi o parodie video, pe acordurile melodiei ”K la meteo”, cântată de Andra şi What’s Up.

Legătura dintre piesă şi întâlnirea de la Cotroceni este deja celebrul ”MTO”, bugetul pe termen mediu, care seamănă cu cuvântul ”meteo”. Când preşedintele a adus vorba despre MTO, premierul a părut că nu înţelege sensul cuvântului şi s-a eschivat.

În parodia video, relaţia dintre Băsescu, pe de-o parte, şi Ponta şi Petrescu, pe de altă parte, este una de-a dreptul ”furtunoasă”. Nu lipseşte nici clasicul schimb de replici ”Avem şi MTO-ul” / ”Poftiţi?!”, iar la final avem concluzia premierului: ”O să lucrăm la toate”.

Fostul şef de stat a fost parodiat şi de jurnaliştii de la Caţavencii. Imnul Referendumului, aşa cum a fost numită parodia după melodia „Nu mi-e frică de bau bau”, se numeşte „Nu mi-e frică de Beau-Beau”.

Elena Udrea

O scenetă difuzată la emisiunea „Starea Nației” de pe TVR 1 a determinat o reacție vehementă a jurnalistului Robert Turcescu.

Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii de pamflet „Starea Nației”, a făcut o parodie după melodia care va reprezenta România la Eurovision. Acesta și-a pus o perucă blondă cu breton, interpretând-o pe Elena Udrea și a folosit un castravete în loc de microfon.

Citeşte şi: PARODIE cu Elena Udrea şi un castravete VIDEO

Parodia intitulată „Hit Euroevaziune: Să fur de la capăt” a determinat reacția vehementă a lui Robert Turcescu,care a spus că a decis să nu mai plătească abonamentul la TVR.

Românii nu au ratat însă nicio ocazie să facă haz de necaz. Mai ales de necazul altora. În timp ce Elena Udrea a trecut prin momente dificile din cauza proceselor, pe Internet a apărut parodia „Nu plânge, Leană!”.

Un român plin de imaginație și-a imaginat ce i-ar spune Laura Codruța Kovesi, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Elenei Udrea. Versurile sunt amuzante și filmulețul postat pe YouTube a adunat peste 300.000 de vizualizări.

Mircea Geoană

Fostul candidat la prezidenţiale a fost ironizat pe ritmuri de rap în timpul campaniei electorale din 2009 când s-a bătut cu Traian Băsescu pentru fotoliul de preşedinte. Versurile amuzante ale parodiei au prins bine la electorat.

Citeşte şi: Cele mai urmărite parodii ale anului 2014 VIDEO

Adrian Năstase

Adrian Năstase are baladă. Condamnarea fostului premier la doi ani de închisoare şi întreaga epopee ce a urmat l-a inspirat pe artistul Ioan Gyuri Pascu şi pe colegii să compună o parodie după melodia celor de la Holograf.

Badala evocă mărirea şi decăderea lui Adrian Năstase, în termeni comici.

Numită „Balada eliberării”, parodia evocă momente importante din viaţa lui Adrian Năstase. Începând cu perioada în care politicianul a ocupat cele mai importante funcţii din România până la lunile petrecute în spatele gratiilor.

Balada este o parodie după melodia celor de la Holograf intitulată Cât de departe”.

Dan Voiculescu

Fondatorul Partidului Conservator Dan Voiculescu şi fostul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, au fost protagoniştii unei parodii muzicale realizate de jurnaliştii de la Kamikaze.

Dan Voiculescu a mai fost ironizat şi într-un clip muzical care parodiază marşul din jurul Palatului Cotroceni al vedetelor şi simpatizanţilor Antenei 3 a devenit viral pe reţelele de socializare şi pe YouTube.

Purtând titlul „Şi eu sunt varan”, piesa aparţine echipei care realizează emisiunea „Mondenii” şi este un cover al piesei lui Michael Jackson „We are the world”.

Emil Boc

Fostul premier Emil Boc, acum primarul Clujului, a devenit personaj principal într-un clip-pamflet denumit „Guvernarea pinguinului”.

Citeşte şi: Boc devine personaj de parodie horror: „Resident Emil”

De altfel, celebrul dans al pinguinului a devenit imnul politic al anului 2010. Pamfletul „Guvernarea pinguinului” a fost rapid adoptat de politicieni dar şi de protestatari.