Poliţişti amendaţi după ce au oprit un procuror care conducea o maşină cu ITP expirat. VIDEO

Un procuror oprit în trafic a faăcut scandal în faţa poliţiştilor: i-a ameninţat pe agenţii care au descoperit că avea ITP-ul expirat! Scandalul a avut loc la Slobozia, iar procurorul a făcut apoi plângere. În urma anchetei, tot poliţiştii au fost amendaţi!

RomaniaTV.net
17 nov. 2018, 10:08
Poliţişti amendaţi după ce au oprit un procuror care conducea o maşină cu ITP expirat. VIDEO

Caz mai puţin obişnuit în Slobozia. Supărat că agenții au îndrăznit să-l sancționeze și să-i rețină plăcuţele de înmatriculare, magistratul i-a amendat pe cei doi polițiști cu câte 5.000 de lei pentru că din cauza lor ar fi întârziat la serviciu, lucru considerat de procuror un atac la adresa justiţiei.

Poliţiştii au întocmit 64 de dosare penale, iar 42 de persoane au fost surprinse în flagrant delict, în urma acţiunilor derulate, în ultima săptămână, pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare, patru persoane fiind arestate preventiv, a informat, sâmbătă, IGPR.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 60.000 de lei şi au fost confiscate bunuri de peste 76.000 de lei, se arată într-un comunicat de presă al IGPR transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în perioada 9 – 16 noiembrie, poliţiştii au efectuat controale în 398 de staţii de cale ferată, au patrulat în 400 de trenuri de călători şi au desfăşurat 21 de acţiuni specifice pe linia comerţului ilegal, a siguranţei transporturilor, siguranţa şi securitatea pe apă, a pescuitului ilegal şi contrabandei.

În urma verificărilor, au fost depistate 11 persoane date în urmărire naţională sau internaţională, iar şase minori lipsiţi de supraveghere au fost găsiţi şi predaţi familiilor sau internaţi în centrele de plasament. Poliţiştii au identificat şi cinci persoane cu afecţiuni psihice, care au fost internate în unităţi spitaliceşti, precizează IGPR.

„Poliţiştii au întocmit 64 de dosare penale, în cadrul cărora se fac cercetări. De asemenea, au depistat în flagrant delict 42 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni. În dosarele penale instrumentate, patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, împotriva acestora fiind luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, conform comunicatului citat.