Poliţiştii i-au confiscat insulina lui Oprescu. Fostul edil a făcut plângere împotriva medicului din arest

Sorin Oprescu a făcut scandal în arest, atunci când unul dintre polițiști i-a percheziționat celula și i-a confiscat cele două doze de insulină, potrivit România TV. Primarul suspendat al Capitalei spune că viața îi este pusă în pericol, pentru că în cazul unei crize, insulina trebuie administrată pe loc. El a făcut și o plângere împotriva celor de la arestul Poliţiei Capitalei, care i-au confiscat insulina.

16 oct. 2015, 14:51
Poliţiştii i-au confiscat insulina lui Oprescu. Fostul edil a făcut plângere împotriva medicului din arest

Politistii au perchezitionat celula lui Sorin Oprescu din arestul Politiei Capitalei si i-au confiscat cele doua doze de insulina pe care le avea asupra sa. Aceasta decizie poata sa ii puna in pericol viata primarului suspendat, pentru ca el sufera de diabet si acele doze ar fi trebuit sa fie tot timpul in posesia lui, iar daca sufera de o criza de glicemie sa poata sa isi injecteze cat mai repede insulina. In cazul unei crize, doza trebuie administrata in cel mult un minut.

Percheziţii în celula lui Sorin Oprescu. Poliţia i-a confiscat dozele de insulină

Medicul din arestul Politiei Capitalei a decis, insa, ca insulina sa stea in cabinetul medical si sa fie administrata numai cu acceptul sau. Oprescu a protestat spunand ca medicii de la Institutul de Diabet Paulescu i-au recomandat sa aiba la indemana cele doua doze. 

Potrivit România TV, peste noapte in arestul Politiei Capitalei nu exista medic care sa aiba grija de detinutii cu probleme medicale. Cardiologul Mircea Cinteza, fost ministru al Sanatatii, a spus că, in anumite situatii, un diabet se poate dezechilibra si atunci pacientul are nevoie sa fie ingrijit de un medic.

Nu pot face declaratii legate de situatia lui Sorin Oprescu in raport cu medicul sau. Dar, un bolnav dependent de insulina poate sa aiba nevoie sa isi ajusteze dozele, in plus sau in minus, in functie de evolutia glicemiei, depinde cat este de stabila situatia lui, stabilitate care este hotarata de medicul diabetolog, care il vede in mod cronic.

Administrarea de insulina trebuie sa fie ajustata in functie de moment, iar un bolnav care este instruit poate sa faca lucrul acest pentru scurt timp. De principiu, insulina poate sa fie crescuta sau scazuta in functie de evolutia starii diabetului, care poate sa fie variabila de la zi la zi. Un diabet se poate dezechilibra si atunci pacientul are nevoie sa fie ingrijit de un medic„, a declarat la România TV cardiologul Mircea Cinteza.

Primarul suspendat a facut, din nou, plangere pe numele medicului din arestul central.

Politia Capitalei sustine ca Oprescu a incalcat regulamentul atunci cand a tinut insulina in celula, asa ca acum este pasibil de sanctiuni. Ar putea sa-i fie interzis dreptul la vizite sau sa i se reduca pachetul primit de la familie.

Intre timp, la DNA a fost audiat primul martor in apararea lui Oprescu, menajera. Aceasta a sustinut teoria sefului sau, potrivit careia banii gasiti in locuinta lui Oprescu ar reprezenta mostenirea de la tatal sau. Aceasta declaratie este contrazisa de procurori, deoarece bancnotele nu erau din anul 2010. Un alt moartor va fi audiat in perioada urmatoare.