Poliţistul arestat pentru pedofilie, audiat de procurori în legătură cu alte cazuri de agresiune

Eugen Stan, agentul de la Brigada Rutieră acuzat de fapte de pedofilie, este audiat de procurorii de la Parchetul Capitalei. Audierea are legătură cu toate cazurile în care politistul Eugen Stan este principalul suspect.

10 ian. 2018, 09:43
Poliţistul arestat pentru pedofilie, audiat de procurori în legătură cu alte cazuri de agresiune

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) a anunţat, marţi seara, că desfăşoară urmărirea penală in pentru fapte cu privire la agresiunea sexuală comisă în 2009 faţă de o minoră. Anterior, Carmen Dan susţinea că fapta s-a prescris.

Procurorii menţionau că ei „consideră nejustificate opiniile exprimate în spaţiul public care denaturează sau ignoră aspecte importante privind cercetările efectuate în cauză”.

Eugen Stan, poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei, acuzat că a agresat doi copii într-un lift al unui bloc din cartierul bucureştean Drumul Taberei, a fost arestat, marţi, pentru 30 de zile. El este încarcerat în Arestul Poliţiei, unde stă în celulă cu alţi doi inculpaţi. 

Potrivit procurorilor Parchetului Capitalei, pe 5 ianuarie 2018, între 10:10-10:55, în incinta unui bloc din sectorul 6 – în lift şi pe palierul etajului 8 -poliţistul a pupat-o pe obraji, pe gură şi în zona abdominală şi i-a pus mâna în zonele intime fetiţei în vârstă de cinci ani şi l-a pupat pe obraji pe băiatul în vârstă de 9 ani.

Tot poliţistul de la Rutieră este cel care a agresat şi o fetiţă de 7 ani, în 2012, în cartierul 6 al Capitalei. Mai exact, Eugen Stan este acuzat de procurori că, pe 22 octombrie 2012, tot în incinta unui bloc din sectorul 6 – în lift şi pe scările care asigură legătura între etajele 4 şi 5 ale imobilului, a pupat-o pe gură şi a luat-o în braţe pe fetiţa de 7 ani şi, profitând de faptul că aceasta aceasta era minoră, a determinat-o să-i atingă organul sexual.

Fapta din 2012 făcea obiectul unui dosar penal cu autor necunoscut instrumentat atunci de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Procurorii au efectuat, în acest dosar, începând cu 24 octombrie 2012, acte de urmărire penală în vederea identificării autorului. Astfel, au fost vizionate imaginile surprinse de zeci de camere de supraveghere instalate în zona comiterii faptei, au fost distribuite fotografii ale autorului la unităţile de poliţie din Bucureşti, în vederea prezentării acestora populaţiei, în perioada 2012- 2017 au fost efectuate expertize genetice cu privire la 15 persoane ale căror semnalmente sau profil personal corespundeau cu cele ale autorului faptei,au fost verificate în bazele de date circa 300 de persoane care corespundeau profilului autorului şi au fost verificate 70 de informaţii primite de la public sau lucrători de poliţie.

Citeşte şi Carmen Dan: Am transmis propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu