Poluarea pe râul Mureş se extinde în mai multe judeţe. S-a deschis dosar penal şi a fost dată o amendă în valoare de 100.000 de lei

Publicat: Marţi, 17 Aprilie 2018 11:21 // Actualizat: Marţi, 17 Aprilie 2018 13:36 // Sursa: romaniatv.net

Poluarea de pe râul Mureş se extinde în mai multe judeţe. Pata de ulei deversată accidental în apă a trecut de barajul absorbant montat de autorităţi şi a ajuns în Arad şi Hunedoara. Prefectul judeţului Mureş a declarat că a fost deschis un dosar penal pentru poluare accidentală.

Foto: ardealnews.ro

UPDATE. Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a declarat marţi că în cazul poluării cu ulei de transformator provocată de Termocentrala Iernut, pe râul Mureş, la sfârşitul săptămânii trecute, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Luduş a fost deschis un dosar penal pentru poluare accidentală.

În plus, a spus Lucian Goga, Garda Naţională de Mediu (GNM) - Comisariatul Judeţean Mureş a decis amendarea Termocentralei Iernut, aparţinând SNGN Romgaz, cu suma de 100.000 lei, în timp ce Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Mureş a aplicat o contravenţie în valoare de 40.000 lei.

În urma poluării accidentale a râului Mureș, produsă pe raza localității Iernut, județul Mureș, forțe din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș și Crișuri, a Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara și Arad și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara acționează pentru montarea unor baraje absorbante, acestea fiind amplasate la confluența râului Căian cu râul Mureș, în zona localității Bejan, comuna Șoimuș, potrivit ardealnews.ro.

Din informațiile primite de la ISU Alba, pata de ulei a trecut de barajul absorbant montat pe râul Mureș, pe raza localității Șibot.

Sub coordonarea prefectului, reprezentanții ISU și SGA au luat măsuri pentru a deschide golirile de fund în vederea asigurării unei curgeri laminare în amonte.

Montarea s-a făcut oblic față de axul principal de curgere pentru a putea dirija unda de poluare către mal unde există posibilitatea de a recupera agentul poluant cu pompe de absorbție la suprafață. În cursul zilei de duminică se vor monta încă două baraje absorbante. Lucrările se execută de către SGA Hunedoara în cooperare cu ISU Hunedoara.

Unda de poluare nu a ajuns până la această oră în zona de captare de la Șoimuș.

Citeşte şi Apele Române: Unda de poluare cu ulei de pe Mureş a fost neutralizată, iar pe luciul apei nu se mai văd pete

 
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
baraje absorbante poluare mures rau mures
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6540
RON
16 Dec
noapte 2 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H