Ponta: Adrian Năstase este un condamnat politic, a fost ţinta principală a lui Băsescu VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară, în exclusivitate la România TV, că Adrian Năstase este un "condamnat politic, o victimă a regimului Băsescu".

RomaniaTV.net
06 ian. 2014, 18:03
Ponta: Adrian Năstase este un condamnat politic, a fost ţinta principală a lui Băsescu VIDEO

Invitat la România TV, primul-ministru Victor Ponta şi-a prezentat punctul de vedere cu privire la condamnarea lui Adrian Năstase, precizând că îl consideră pe fostul premier un condamnat politic. „Adrian Năstase a fost principala ţintă a lui Traian Băsescu şi a acoliţilor săi Monica Macovei şi Daniel Morar începând din 2005. Este o nedreptate”, a afirmat premierul.

Ponta susţine că Traian Băsescu a instituit prin Macovei şi Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici. Primul-ministru consideră că sentinţa dispusă împotriva lui Năstase reprezintă o nedreptate.

Premierul a comparat situaţia lui Adrian Năstase cu cea a fostului prim-ministru ucrainean Iulia Timoşenko. „Din punct de vedere politic, cazul Adrian Năstase este comparabil cu cel al Iuliei Timoşenko (…) Ucraina nu intră în Uniunea Europeană decât dacă este eliberată Iulia Timoşenko. Aici e acelaşi lucru, numai că invers”, a afirmat Victor Ponta.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.