Ponta, despre Codul Fiscal: Senatul se reuneşte în sesiune extraordinară pentru a-l rediscuta în august

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, la România TV că Senatul se va reuni în sesiune extraordinară, după 15 august, pentru a rediscuta Codul Fiscal, şi după aceea Camera Deputaţilor. În plus, şeful Guvernului a adăugat că parlamentarii coaliţiei vor vota "pentru" deoarece nu sunt "total duşi cu capul".

23 iul. 2015, 20:34
Ponta, despre Codul Fiscal: Senatul se reuneşte în sesiune extraordinară pentru a-l rediscuta în august

„Am stabilit că în luna august, probabil după 15 august, vom avea sesiune extraordinară întâi la Senat, pentru că e prima Cameră, şi după aceea la Camera Deputaţilor.

Evident că noi vom vota «pentru» Codul Fiscal că doar nu suntem total duşi cu capul să fi votat acum trei săptămâni «pentru» şi după aia să votăm «contra». Chiar suntem normali la cap şi mai avem un pic de ruşine măcar. Deci noi votăm «pentru» şi eu cred că la 1 septembrie Codul Fiscal va fi promulgat”, a spus Ponta, joi seara la România TV.

Citeşte şi: Ponta, despre mărirea lefurilor parlamentarilor: Cred că şi demnitarii trebuie să fie plătiţi mai bine VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, săptămâna trecută, Parlamentului reexaminarea Codului Fiscal, Legislativul aflându-se în vacanţă până la 1 septembrie.

Şeful statului, care a inclus reducerea TVA la 19% şi alte măsuri de relaxare fiscală în programul său din campania electorală, spune că legea adoptată în Parlament este însă una care comportă prea multe riscuri pe termen lung şi că reprezintă o „abatere semnificativă de la cadrul de stabilitate și predictibilitate asumat prin tratatele europene și legislația internă”.