Ponta, despre lefurile demnitarilor: Cred că e oportun ca să se facă în acelaşi timp cu ceilalţi bugetari

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, la România TV că demnitarii trebuie să fie plătiţi mai bine şi că această mărire de salarii trebuie "să meargă în acelaşi timp, arătând pentru toată lumea o perspectivă". Anterior, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat joi că ordonanţa privind mărirea salariilor demnitarilor este în vigoare şi că "aplicarea ei începe de la 1 august". Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat joi că ordonanţa privind mărirea salariilor demnitarilor este în vigoare şi "aplicarea ei începe de la 1 august". - See more at: http://www.monitorulcj.ro/politica-administratie/47423-salarii-triple-pentru-inaltii-demnitari--#sthash.V5yCthOA.dpuf Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat joi că ordonanţa privind mărirea salariilor demnitarilor este în vigoare şi "aplicarea ei începe de la 1 august". - See more at: http://www.monitorulcj.ro/politica-administratie/47423-salarii-triple-pentru-inaltii-demnitari--#sthash.V5yCthOA.dpuf Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat joi că ordonanţa privind mărirea salariilor demnitarilor este în vigoare şi "aplicarea ei începe de la 1 august". - See more at: http://www.monitorulcj.ro/politica-administratie/47423-salarii-triple-pentru-inaltii-demnitari--#sthash.V5yCthOA.dpuf  

23 iul. 2015, 20:14
Ponta, despre lefurile demnitarilor: Cred că e oportun ca să se facă în acelaşi timp cu ceilalţi bugetari

Premierul Victor Ponta a vorbit, joi seara, la România TV despre salariile demnitarilor care vor fi triplate de la 1 august.

Citeşte şi: Victor Ponta: E foarte posibil să mai fac încă o operaţie la genunchi

„Spun un singur lucru. Eu cred că şi demnitarii trebuie să fie plătiţi mai bine, să aibă cel mai mare salariu. Eu cred că e oportun ca această mărire de salarii să meargă în acelaşi timp, arătând pentru toată lumea o perspectivă. Desigur, nu o să aibă cel cu salariu minim o creştere la fel de mare ca preşedintele ţării, dar trebuie să aibă un sens aceste lucruri.

Ne-am împiedicat puţin cu legea salarizării pentru că Klaus Iohannis nu a promulgat Codul Fiscal”, a declarat Ponta la România TV.

Premierul a precizat şi despre o anumită înţelegere între Iohannis şi Oprea în privinţa acestei măriri salariale.

„A fost o înțelegere între Gabriel Oprea și Klaus Iohannis pe care eu am înțeles-o. Marți o să luăm decizia politică bună şi vom face măririle de salariu”, a adăugat şeful Guvernului.

Ordonanţa privind mărirea salariilor demnitarilor a fost adoptată în ultima şedinţă de guvern condusă în calitate de premier interimar de vicepremierul Gabriel Oprea şi în prezenţa lui Victor Ponta la Palatul Victoria.

Citește și: Victor Ponta, atac la Iohannis: În ultimele două luni s-a comportat ca un preşedinte PNL

La scurt timp, preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat de acord cu controversatul act normativ, în timp ce premierul Victor Ponta a declarat că nu este oportun şi că va fi retras în prima şedinţa de guvern pe care o va conduce, lucru care nu s-a întâmplat, deşi de atunci au avut loc mai multe astfel de şedinţe.