Ponta, despre Codul Fiscal: Sunt foarte încrezător că va fi votat de Parlament săptămâna viitoare

Premierul Victor Ponta a declarat, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, că este încrezător că săptămâna viitoare noul Cod Fiscal va fi votat de Parlament. Şeful Guvernului apreciază că noile schimbări din Codul Fiscal vin într-un context bun, când în primele 7 luni ale anului a fost raportat un excedent bugetar de 7,4 miliarde de lei.

26 aug. 2015, 09:45
Ponta, despre Codul Fiscal: Sunt foarte încrezător că va fi votat de Parlament săptămâna viitoare

Premierul Victor Ponta a declarat că noul Cod Fiscal este un proiect fundamental pentru România.

Citeşte şi: Guvernul va aproba MAJORAREA cu 25% a salariilor din sănătate. Ce spune Ponta despre salariile profesorilor

„Sunt încrezător că joi liderii politici au discuţia finală şi săptămâna viitoare în Senat, apoi în Camera Deputaţilor vom avea Codul Fiscal.

E un proiect fundamental al Guvernului şi un proiect fundamental pentru România. L-am făcut foarte bine, l-am discutat cu mediul de afaceri, am trimis către liderii politici toate cifrele şi toate datele. Vin într-un context bun pentru că azi am văzut excedent bugetar pe primele 7 luni, investiţii, exporturi şi încasări mai mari”, a precizat Victor Ponta.

Şeful Guvernului a menţionat că noul Cod Fiscal vine într-un moment-cheie, de relaxare fiscală.

„Acum e momentul. Moment de relaxare fiscală este atunci când lucrurile merg bine. Dacă pierdem acest moment nu cred că va veni prea curând un alt moment de relaxare fiscală şi de creştere economică şi a locurilor de muncă.

Liderii politici au problemele lor. Noi ne-am făcut treaba, sunt foarte încrezător că vom avea Codul Fiscal votat de Parlament săptămâna viitoare„, a adăugat premierul.

Citeşte şi: Excedentul bugetar a ajuns la 1,06% din PIB, după primele 7 luni din 2015

Execuția bugetului general consolidat pe primele șapte luni ale anului 2015 s-a încheiat cu un excedent de 7,4 miliarde lei, respectiv 1,06% din PIB, față de un deficit de 1,01 miliarde lei, respectiv 0,15% din PIB, înregistrat la aceeași dată în anul 2014, conform datelor publicate marți de Ministerul Finanțelor Publice.