Ponta: Guvernul Cioloş este un pericol pentru România

Fostul premier Victor Ponta a declarat marţi seara, în cadrul unei de conferinţe de presă la Bacău, că este "excelentă'' ideea exprimată de copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, privind limitarea puterilor Guvernului Cioloş prin votarea în Parlament a unei moţiuni de cenzură, urmată apoi de menţinerea acestuia, cu puteri limitate, până la alegerile parlamentare.

31 mai 2016, 20:50
Ponta: Guvernul Cioloş este un pericol pentru România

„Aţi constatat că nu au dat ordonanţă de urgenţă ca să deblocheze fonduri europene, ori să mărească salarii. În schimb, au dat ordonanţă să modifice Codul Penal şi Codul de procedură penală. Atât. Aşa că a-i opri să se mai joace de-a guvernarea devine pe zi ce trece o obligaţie politică”, a afirmat Victor Ponta.

El a adăugat că actualul guvern este „un pericol pentru România”. „Am pierdut foarte mult deja, iar în fiecare zi în care acest guvern rămâne în funcţie ţara pierde foarte mult. Anul trecut am adus în România 5 miliarde de euro fonduri europene, anul acesta zero. Anul trecut am fost criticaţi că nu facem destule investiţii, anul acesta zero investiţii majore. Anul trecut am scos din evaziune fiscală, chiar şi în condiţiile scăderii taxelor, 2,5 miliarde de euro. Un plus important la buget. De acolo am plătit pensii, salarii . Anul acesta, după cum vedeţi după primele patru luni, suntem în jos”, a argumentat Ponta, conform Agerpres.

El a subliniat că actualul guvern ,”este la fel de absent din viaţa ţării pe cât este de absent creatorul său, domnul Iohannis”.

„Mi s-a creat impresia că nu doar domnul Iohannis pleacă acasă în weeekend, ci şi guvernul său pleacă undeva. Probabil la Bruxelles. Pentru că nu îi găseşti în viaţa publică, nu ştii ce fac bun pentru ţară. Ca urmare, tot ce am reuşit să câştigăm în ultimii ani în ceea ce priveşte creşterea economică, dezvoltarea, iată pierdem în 2016. Sincer, este mare păcat pentru că va trebuie luat totul iar de jos, de la mai nimic. Membrii actualului executiv trebuiau doar să continue ceea ce am făcut noi şi era bine”, a mai spus fostul premier.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, despre o posibilă moţiune de cenzură împotriva Guvernului, afirmând că trebuie luată în calcul şi varianta unui guvern cu puteri limitate.

‘Din punct de vedere politic, discutăm şi despre oportunitate, am discutat acest lucru cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD, şi decizie o vom lua după ce ne vom consulta într-adevăr după alegerile locale, împreună cu Daniel Constantin şi cu Liviu Dragnea. Pentru că e o problemă pe care nu putem să nu observăm, că sunt de la alegerile locale 5 luni până la viitoarele alegeri şi trebuie să ne gândim dacă o moţiune de cenzură care poate să îl lase pe Cioloş în funcţie cu un guvern cu puteri limitate, numai cu gestiunea treburilor curente, nu ar fi o soluţie mai bună decât să dea ordonanţe doamna Prună în dispreţul drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Mă bucură pentru că lucrurile pe care noi le-am spus de o bună bucată de vreme încep să fie ridicate şi de alte segmente ale societăţii’, a arătat Tăriceanu.