Victor Ponta, în vizită în Azerbaidjan la ceremonia de inaugurare a Jocurilor Europene

Premierul Victor Ponta a ajuns, vineri după-amiază, în Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, relatează site-ul de ştiri Azertag.az. Dintre toţi liderii politici europeni, la festivităţile din Azerbaidjan s-au afişat numai preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, Alexandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, şi Recep Erdogan, preşedintele Turciei. Liderii UE au boicotat ceremonia. Deşi preşedinţia a criticat, prin vocea lui Dan Mihalache, prezenţa premierului în Azerbaidjan, unul dintre sfătuitorii lui Klaus Iohannis a participat la acelaşi eveniment. Este vorba despre consilierul prezidenţial Andrei Muraru. 

12 iun. 2015, 19:07
Victor Ponta, în vizită în Azerbaidjan la ceremonia de inaugurare a Jocurilor Europene

La coborârea din avion pe Aeroportul internaţional „Heidar Aliev” din apropiere de Baku, Ponta a fost întâmpinat de oficiali din cadrul Ministerului azer de Externe şi de reprezentanţi ai Comitetului de organizare a Jocurilor Europene 2015, scrie Azertag.az.

Citeşte şi: Presa rusă îl atacă pe Victor Ponta, după ce moţiunea de cenzură a picat

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku s-a desfăşurat vineri seară în capitala Azerbaidjanului, scrie Mediafax.

Echipa olimpică a României va avea în componenţă 147 de sportivi, 83 de băieţi şi 64 de fete, la Jocurile Europene de le Baku, programate în perioada 12-28 iunie, aceştia urmând să participe la 22 de sporturi şi discipline sportive.

Victor Ponta a plecat în Azerbaidjan în contextul în care moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă, vineri, în plenul comun, fiind înregistrate 194 de voturi „pentru”, faţă de 278 necesare pentru adoptare, alte 13 voturi fiind „împotrivă”, iar 7 anulate.

CITEŞTE ŞI: PRIMA REACŢIE a lui Victor Ponta după ce moţiunea de cenzură a fost respinsă