Ponta, ironic la adresa lui Băsescu: Va merge probabil şi el la metrou. Dacă nu a făcut el, ne inspectează

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, să se asigure că lucrările la metroul din Drumul Taberei nu vor înregistra întârzieri, adăugând că preşedintele Traian Băsescu va merge probabil şi el la faţa locului, pentru a inspecta şantierul.

RomaniaTV.net
25 sept. 2013, 13:23
Ponta, ironic la adresa lui Băsescu: Va merge probabil şi el la metrou. Dacă nu a făcut el, ne inspectează

„Am fost azi cu doamna ministru Mănescu la momentul în care toate utilajele sunt în funcţiune. Schema o cunoaşteţi. Ceilalţi au dat zece milioane de euro şi ne-au lăsat în braţe cu proiectul nefinanţat. Noi dăm un miliard şase sute. Ei ne înjură de zece milioane, noi îl facem de un miliard şase sute. Important e că se lucrează. Sigur, preşedintele probabil că o să meargă şi el, că dacă nu a făcut el, ne inspectează pe noi. Dar ca şi cu gazoductul, nu l-a făcut nouă ani, îl facem noi, merge să ne critice. E bine să meargă să viziteze şi preşedintele metroul. E responsabilitatea dumneavoastră însă (a ministrului Mănescu, n.r.) şi o să vă rog să aveţi informări regulate asupra situaţiei”, a spus primul-ministru, la începutul şedinţei de Guvern.

La rândul său, ministrul Mănescu a dat asigurări că va supraveghea modul în care evoluează lucrările, menţionând că finanţarea este asigurată pentru anul acesta şi pentru cel care urmează.

„Pentru anul acesta finanţarea este asigurată. Pentru anul viitor, de asemenea, fonduri europene plus finanţarea asigurată de la buget. Vom supraveghea lucrările în aşa fel încât acestea să nu mai treneze, să nu mai întârzie. Există bani, constructorul trebuie să îşi facă treaba”, a precizat ministrul Transporturilor.

Lucrările la tronsonul de metrou Drumul Taberei – Eroilor vor continua fără niciun un fel de întrerupere şi fără sincope, a anunţat, miercuri, premierul Victor Ponta, prezent la punerea în funcţiune a primului echipament de săpat tuneluri pentru metrou de pe şantierul viitoarei staţii Academia Militară.

Potrivit premierului, noua tehnologie folosită în România la săpat tuneluri pentru metrou este considerată un vârf tehnologic în toată Europa, dar şi în întreaga lume.

Totodată, şeful Guvernului şi-a exprimat regretul faţă de locuitorii din zonă, care vor mai avea de suferit din cauza îngreunării traficului rutier în urma acestor lucrări.