Ponta: Noul guvern a trecut cu o majoritate confortabilă, va fi şi o schimbare de atitudine

Guvernul Ponta IV a fost validat luni seara de Parlament. Premierul Victor Ponta a declarat, la Parlament, că noua formulă guvernamentală a trecut cu o majoritate extrem de clară şi stabilă şi votul va aduce şi o schimbare de atitudine.

15 dec. 2014, 20:10
Ponta: Noul guvern a trecut cu o majoritate confortabilă, va fi şi o schimbare de atitudine

„Aş vrea să le mulţumesc tuturor parlamentarilor şi Parlamentului în ansamblu pentru sprijinul acordat Guvernului. Este practic un nou vot de încredere, cu o majoritate extrem de clară şi de stabilă – 377 de voturi la 134. Vreau să mulţumesc şi să apreciez şi criticile din partea colegilor din opoziţie şi sprjinul colegilor mei şi să spun că toate măsurile pe care le-am propus Parlamentului legate de domeniile care ţin de Guvern le vom aplica. Dar, în primul rând, va fi o schimbare importantă de atitudine, în sensul în care cred că este momentul să avem cu adevărat dialog între guvern, Parlament şi cu domnul preşedinte ales. Sunt convins că şi noul preşedinte, dl. Iohannis, va merge în această direcţie şi practic activitatea noastră va fi mult mai eficientă pentru cei care ne-au ales”, a declarat premierul Victor Ponta, după ce noul lui Cabinet a primit vot de încredere în Parlament.

Premierul a mai spus că noul Cabinet va depune jurământ de învestitură marţi, în jurul orei 20,30. 

Ponta: Vreau sa avem un an 2015 fara niciun fel de cresteri de taxe si impozite

Premierul a mai afirmat că nu era decis să rămână premier, după eşecul de la alegerile prezidenţiale.

„Nu am fost decis de la început să rămân premier. În momentul în care am venit cu o listă de priorităţi, atunci am decis să merg cu mandatul până la capăt, până în 2016”, a mai spus premierul.

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a validat luni noua formulă guvernamentală propusă de premierul Victor Ponta cu 377 de voturi pentru şi 134 împotrivă.

Votul a fost secret cu bile, iar pentru învestire a fost necesar votul majorităţii parlamentarilor.