Ponta: Nu am ajuns la învestirea lui Darius Vâlcov pentru că vizita la Chişinău s-a prelungit peste program

Premierul Victor Ponta a declarat că nu a participat la învestirea lui Darius Vâlcov în funcţia de ministru al Bugetului deoarece vizita sa în Chişinău s-a prelungit peste program.

27 aug. 2014, 16:01
Ponta: Nu am ajuns la învestirea lui Darius Vâlcov pentru că vizita la Chişinău s-a prelungit peste program

De asemenea, premierul a mai spus că va participa la învestire dacă va fi nevoie. El a precizat că va solicita în scris şefului statului un alt moment pentru ceremonia de învestitură a lui Darius Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget. 

„Deoarece vizita la Chișinău s-a prelungit peste program, am trimis la Cotroceni desemnarea domnului Oprea pentru a participa la învestirea domnului Darius Vâlcov. Din câte știu, nu este nicio lege care să spună că e necesară prezența mea. Dacă e nevoie, mai scriu o dată desemnarea domnului Vâlcov. Din câte ştiu, nu trebuie să fie premierul la un eveniment formal, trebuie să fie un reprezentant al acestuia şi l-am trimis pe domnul vicepremier. Dacă domnului Băsescu îi este atât de drag de mine, voi participa la studioului de cinematografie Cotroceni pentru învestirea lui Darius Vâlcov”, a spus premierul Ponta.

Victor Ponta a catalogat drept un lucru neserios afirmaţia preşedintelui Băsescu, potrivit căreia premierul nu l-ar mai susţine pe Darius Vâlcov. 

„Eu am făcut în scris de două ori nominalizarea domnului Vâlcov, dacă este cazul o mai fac o dată. Mă duc la birou şi mai trimit. Cred că este un lucru neserios şi nu-mi place să ne jucăm cu lucrurile acestea. Nu am stat să citesc ziarul sau să beau cafea. Aşa cum dvs. aţi fost prezenţi m-am adresat tuturor diplomaţilor care reprezintă România pe plan internaţional şi am avut o discuţie stabilită din timp şi extrem de utilă şi necesară pentru România cu un înalt oaspete, doamna Ashton, pe două teme extrem de importante pentru România – situaţia din Moldova şi situaţia din Ucraina”, a spus primul ministru. 

Ponta a afirmat că nu-l va suna pe preşedintele Băsescu, arătând că el discută cu şeful statului în mod oficial prin documente. El a arătat că preşedintele Băsescu a propus ora 18,00 pentru ceremonia de învestitură a noului ministru delegat pentru Buget şi că dacă nu ar fi avut loc reuniunea anuală a diplomaţiei româneşti ar fi mers la eveniment. 

„Respectul pentru instituţia prezidenţială există şi trebuie manifestat, respectul pentru persoana domnului Băsescu aveţi ocazia să-l obţineţi şi de la domnul Tăriceanu, şi de la domnul Zgonea şi de la mine”, a completat Victor Ponta. 

Premierul Victor Ponta nu a participat la ceremonia de învestire a lui Darius Vâlcov în funcţia de ministru al Bugetului, anunţând cu puţin timp înainte că nu poate ajunge.

În consecinţă, l-a mandat pe vicepremierul Gabriel Oprea pentru a participa la această ceremonie. Din cauza neparticipării premierului, preşedintele Traian Băsescu a decis să amâne învestirea noului ministru.