Ponta: Preşedintele va semna scrisoarea cu FMI-ul. Numai să nu vadă acciza înaintea ochilor când semnează

Victor Ponta a afirmat că preşedintele Traian Băsescu va semna noua scrisoare a Guvernului cu Fondul Monetar Internaţional, cu condiţia ca aceasta să nu conţină nici o referire la introducerea accizei pe carburanţi. Primul ministru a afirmat că doleanţa preşedintelui poate fi îndeplinită fără a bloca introducerea accizei, deoarece aceasta a fost deja legiferată, urmând ca aplicarea ei, atât la benzină, cât şi la motorină, să se facă de la 1 aprilie.

03 feb. 2014, 17:34
Ponta: Preşedintele va semna scrisoarea cu FMI-ul. Numai să nu vadă acciza înaintea ochilor când semnează

„Traian Băsescu a vorbit ieri cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi a spus că, dacă nu mai trecem acciza în scrisoare, semnează”, a afirmat Victor Ponta.

Întrebat dacă asta înseamnă că acciza va fi percepută de la 1 aprilie, dar fără a fi trecută în scrisoare cu FMI-ul pentru ca preşedintele să semneze, Ponta a răspuns: „Cam aşa ceva. Preşedintele ştie că-i acciză, dar nu vrea să o vadă înaintea ochilor când semnează (…) Este propunerea domniei sale”.

Pe de altă parte, Victor Ponta a spus că semnătura şefului statului este necesară pe documentul care îi va fi trimis săptămâna viitoare, atât datorită prevederilor Legii tratatelor, cât şi dorinţei partenerilor financiari internaţionali de a avea un acord al tuturor factorilor de decizie de la Bucureşti.

Totodată, Ponta a spus că acciza la carburant va fi percepută, atât la benzină, cât şi la motorină, de la 1 aprilie, excluzând posibilitatea unei noi amânări. Premierul a estimat la 670.000.000 lei suma neîncasată la buget în urma amânării precedente, de trei luni