Ponta promite stabilitate mediului de afaceri

Victor Ponta a participat, marți, la ediția de anul acesta a evenimentului„Topului Național al Firmelor Private din România", unde a vorbit despre măsurile Guvernului pentru sprijinirea firmelor private și despre importanța stabilității pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

RomaniaTV.net
28 oct. 2014, 09:57
Ponta promite stabilitate mediului de afaceri

Victor Ponta a discutat despre utilitatea stimulării competitivității în afaceri și despre măsurile pe care Guvernul le-a întreprins în această direcție: reducerea CAS, plata TVA la încasare, menținerea cotei unice.

„Trebuie să adoptăm măsuri liberale, să încurajăm competitivitatea și să folosim fondurile europene pentru a stimula activitatea IMM. […] Dacă avem ceva de îmbunătățit, vom face împreună. Reducerea CAS este o măsură foarte liberală care a fost luată de acest Guvern social-liberal. În următoarele luni vom avea primele efecte”, a afirmat prim-minsitrul.

Ponta le-a spus reprezentanților mediului de afaceri că Executivul intenționează să mențină cota unică la valoarea ei actuală cel puțin până la alegerile din 2016 și a făcut o trimitere la un jurnalist binecunoscut în presa economică.

„Vom păstra cota unică. Până la alegerile din 2016 România va avea clar cota unică de 16%”, a spus Ponta.

„Suntem Guvernul care a luat cele mai multe măsuri liberale”, a mai adăugat premierul, citând dintr-un jurnalist critic la adresa Executivului.

Premierul a afirmat că este pentru prima dată când statul are o relație instituționalizată cu mediul de afaceri, de la marile companii și până la IMM-uri, iar prezența acestora în procesul de luare a deciziilor extrem de benefică.

„IMM-urile sunt coloana vertebrală a unei economii performante. Putem să mergem în direcția bună. Am descoperit capacitatea de dialog. Am făcut acest lucru pornind de la ideea că nu Guvernul știe care sunt cele mai bune soluții pentru IMM-uri, ci dumneavoastră”, a declarat premierul Ponta, în cadrul evenimentului de la Palatul Parlamentului.

Victor Ponta a transmis săptămână trecută un mesaj către antreprenorii din România, în care a prezentat planul Guvernului pentru întreprinderi: reducerea CAS la angajator, eliminarea impozitului pe profitul reinvestit, suplimentarea ajutoarele de minimis și sprijinul acordat sectoarelor cheie ale economiei.

„Am o viziune economică de menținere a echilibrului între măsurile economice și cele sociale, pentru ca societatea să se dezvolte echitabil și sănătos. Am promovat dialogul cu mediul de afaceri și cred că astfel de măsuri trebuie susținute indiferent de ideologii”, a scris Victor Ponta în mesajul său către antreprenori.

Consiliul Național al întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) în parteneriat cu Camera Deputaţilor şi Oameni şi Companii, a organizeazat, marţi, „Topul Naţional al Firmelor Private din România – TOP 2013″, eveniment inclus în campania „Săptămâna europeană a IMM-urilor”, ediţia 2014, coordonată de către Direcţia Generală Intreprinderi şi Industrie a Comisiei Europene.

„Topul Naţional al Firmelor Private din România” este un eveniment important pentru mediul de afaceri, cu o tradiţie îndelungată, de 22 de ediţii, în cadrul căruia sunt promovate cele mai performante întreprinderi din România.