Ponta vrea să prezinte şi opoziţiei propunerile privind descentralizarea

Premierul Victor Ponta a declarat că discuţiile la nivel politic privind descentralizarea au avansat foarte mult, iar USL se va reuni, joi, în şedinţă pentru a finaliza acest proiect, pe care îl va prezenta şi celorlalte grupuri parlamentare.
Romania TV
16 oct. 2013, 15:14
Ponta vrea să prezinte şi opoziţiei propunerile privind descentralizarea

„La nivel politic, discuţiile au avansat foarte mult cu descentralizarea, mâine (joi, nrn), de altfel, o să avem o şedinţă a USL pentru a trasa ultimele lucruri, în ideea corectă şi bună de a apropia de cetăţean deciziile cele mai importante şi de a reduce costurile cu birocraţia şi cu administraţia”, a arătat miercuri, Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a subliniat că vrea să prezinte acest proiect şi reprezentanţilor PDL, UDMR, PPDD şi ai minorităţilor naţionale din Parlament.

Ponta a solicitat totodată miniştrilor să infirme speculaţii precum cele privind desfiinţarea serviciilor de ambulanţă, subliniind că e vorba doar de înfiinţarea unor dipecerate comune ale serviciilor de ambulanţă şi SMURD.

„O să vedeţi o mulţime de şefi de la Bucureşti, care o să fie contra, că rămân fără obiectul muncii, normal, nu mai pot să îşi mai ţină aici sute de angajaţi, secretare şi maşini şi alte lucruri”, a arătat Ponta.

Vicepremierul Liviu Dragnea şi prim-vicepreşedintele PNL Klaus Johannis au declarat, marţi, că în Comisia mixtă PSD-PNL privind reorganizarea nu s-a ajuns încă la un acord pe tema descentralizării serviciului de ordine publică, decizia politică urmând a fi luată în USL.

„Am avut o discuţie cu domnul ministru Radu Stroe, care a prezentat argumentele pentru care componenta de ordine publică din cadrul poliţiilor orăşeneşti şi municpale nu este bine să fie trasferată către autorităţile locale. Asta va fi o decizie pe care o vom lua în cadrul conduceri USL, este o deczie importantă, o decizie grea. (…) Decizia va fi luată la proxima şedinţă din cadrul USL care va fi, sperăm noi, într-un timp foarte scurt”, a precizat Dragnea, după a doua rundă de discuţii pe tema centralizării pe care Comisia mixtă PSD-PNL a avut-o la Ministerul Dezvoltării.

Dragnea a spus că în ceea ce priveşte ordinea publică, decizia de acum o săptămână, de la prima rundă de discuţii, a fost ca tema ca să se tranşeze politic.

„Domnul Stroe a adus azi (marţi, n.r.) argumente în ce priveşte stabilitatea, faptul că în viziunea sa trebuie să existe în continuare o comandă unică în ce priveşte Poliţia, intervenţiile. Sunt argumente pro, contra. Din acest motiv spun că e nevoie de o hotărâre politică pentru că aici părerile sunt încă împărţite, cel puţin în ceea ce priveşte cele două partide”, a spus Dragnea.

El a precizat că PSD susţine ca ordinea publică să fie descentralizată, dar a subliniat că acest lucru nu reprezintă „piesă de rezistenţă” în procesul de descentralizare.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PNL Klaus Johannis a precizat că PNL susţine contrariul, respectiv faptul că serviciul de ordine publică nu trebuie să fie descentralizat, ci, din contra, e necesar ca acesta să rămână în continuare la Ministerul de Interne.

„Există abordări oarecum diferite, de exemplu în domeniul ordinii publice şi a Poliţiei rutiere. PNL e de părere că acestea nu se vor descentraliza şi că vor rămâne la Ministerul de Interne. PSD a venit cu propunerea de descentralizare”, a spus Iohannis.

El a arătat că va exista săptămâna viitoare, în comisia mixtă PSD-PNL, o nouă discuşie pe acest subiect, decizia urmând a se lua politic, în USL, dacă în Comisie nu se va ajunge la un punct comun.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să iasă ca la restaurant. Secretul pe care doar bucătarii cu experiență îl cunosc
Capital.ro
România e în doliu. A murit unul dintre cei mai mari sportivi din istorie: Ne-a părăsit un Uriaș
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Din păcate, s-a luat decizia! Aceste medicamente DISPAR din România
Adevarul
Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Cornel Dinu se simte tot mai rău: „Nu mai iese din casă”
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
INCREDIBIL! Belodedici a fost reținut de poliție, după niște evenimente ca în filme
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Femeile vor putea ieși la pensie cu cel puțin 3 ani și jumătate mai devreme! Ce modificări se aduc la noua lege a pensiilor
Capital.ro
Adrian Alexandrov spune adevărul despre Elena Udrea și Coldea. Ce i-a făcut: S-a dat ordin
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Alinare în necazuri și sprijin în deznădejde: Acatistul Sfântului Mina, puterea supremă a rugăciunii
MediaFlux
Se dau VOUCHERE de MII de LEI pentru ROMÂNIA! Care sunt condițiile pentru a beneficia
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'