Porturi ÎNCHISE din cauza ceţii groase

Vremea rea a închis mai multe porturi! Nicio navă nu ieşe din Midia şi Constanţa de luni noaptea din cauza ceţii groase.

09 dec. 2014, 08:48
Porturi ÎNCHISE din cauza ceţii groase

În portul Constanta maritim si fluvial este ceata. Vizibilitate este redusa incă de luni seara, ora 23.45, şi din această cauză au fost suspendate manevrele.

În portul Mangalia, luni noaptea, s-a semnalat ceata şi vizibilitate redusa şi din această cauză au fost suspendate manevrele. În data de marţi dimineţa, ora 03.00, au fost reluate manevrele.

În portul Midia este vant NE forta 6 Bf si valuri de ceata. Începând de luni seara, ora 23.30, au fost suspendate manevrele.

De asemenea, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că marţi dimineaţa, în judeţul Hunedoara, circulaţia autoturismelor se desfăşoară pe o bandă, alternativ, pe DN68 Haţeg – Caransebeş, în zona Sarmizegetusa, din cauza unui autotren răsturnat. Traficul greu este oprit. Nu au fost victime. Cauza probabilă a accidentului a fost nedaptarea vitezei în condiţii de carosabil umed.

Atenţie pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti! Plouă torenţial, iar în zona kilometrului 56 s-a acumulat apă pe benzile numărul 2, în ambele sensuri, existând risc de acvaplanare. Se impune rularea cu viteză redusă.

În judeţul Olt, se circulă îngreunat pe DN54 , pe porţiunea kilometrică 3+150-3+180 de metri, la ieşirea din Caracal către Corabia, din cauza apei acumulate pe carosabil în urma ploii, aceasta măsurând între 5 şi 10 centimetri. Pe acelaşi drum naţional, în zona kilometrului 12+400, în apropiere de Vlădila, apa măsoară circa 5 centimetri. De asemenea, pe DN64 , la kilometrul 2, la ieşirea din Caracal către Dobrosloveni, apa acumulată pe carosabil măsoară aproximativ 2 centimetri pe una dintre benzile de circulaţie, pe o distanţă de 50 de metri.

În judeţul Braşov, se circulă în condiţii de iarnă pe DN73A Râşnov – Predeal, în zona Pârâul Rece. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant, inclusiv pe DN1 şi DN73.

În judeţul Bistriţa-Năsăud se circulă în condiţii de ceaţă pe DN17, în zona Tiha Bârgăului (Pasul Tihuţa), între kilometrii 80 şi 115, vizibilitatea fiind sub 50 de metri. Fenomenul este întâlnit şi pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 165 şi 212, vizibilitatea fiind de aproximativ 100 de metri, pe porţiuni.

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben referitoare la precipitaţii sub formă de ploaie, burniţă, lapoviţă şi ninsoare, valabilă în perioada 8 decembrie, ora 23:00 – 10 decembrie, ora 10:00, Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că ploaia îndepărtează materialul antiderapant, existând risc de formare a poleiului.

Din cauza unor lucrări de consolidare a unui versant, circulaţia rutieră pe DN10 Buzău – Brașov se întrerupe zilnic, până în data de 23 decembrie 2014, în intervalele orare 13:00-14:00 și 15:00-16:00, la kilometrul 81, în zona localității buzoiene Siriu. Se menţine restricţia pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Există şi restricţie de viteză de 10 km/h. Restricţii similare (exceptând intervalele orare de întrerupere a circulaţiei) sunt şi pe viaductul Stânca Teherău (tot pe DN10 ), din cauza degradării grinzilor.

Rute ocolitoare:

· DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele;

· DN10, km 47+100, DJ102B Cislău, Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o vreme închisă şi dominată de precipitaţii în următoarele două zile, în timp ce din ziua de joi temperaturile vor mai urca şi soarele îşi va face apariţia pe cer.

PROGNOZA METEO. Marţi, meteorologii anunţă o vreme închisă, cu precipitaţii în toată ţara. În Oltenia şi Muntenia va continua să plouă, astfel că se vor cumula cantităţi de apă în general între 20 şi 40 l/mp. În Moldova vor fi preciptaţii mixte, chiar predominant ninsori în dealurile subcarpatice, iar în primele ore ale dimineţii local se vor menţine depunerile de polei. În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă ce va depăşi local 15…20 cm, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Ploi locale, în general slabe vor fi în Dobrogea, Banat şi Crişana, iar în Transilvania şi Maramureş şi doar trecător în regiunile sudice se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul suflă cu putere în regiunile sud-estice, unde rafalele vor depăşi 55…60 km/h, dar izolat şi pe crestele montane unde trecător va viscoli sau spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade in Bucovina şi 8 grade pe litoral.

Citeşte şi COD GALBEN de NINSORI, PLOI şi POLEI în jumătate de ţară. Este vizat şi Bucureştiul

VREMEA IN BUCURESTI. Marţi, vremea rămâne închisă şi va ploua continuu, astfel că se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla moderat, iar temperatura maximă va fi de 3…4 grade.

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea se va menţine închisă şi cad precipitaţii în majoritatea regiunilor, dar în diminuare din punct de vedere cantitativ. În sud şi sud-est şi pe spaţii mai restrânse în vestul teritoriului vor fi mai ales ploi, iar în est şi în centru precipitaţii mixte. În zona de munte local va mai ninge slab. Vântul va mai are unele intensificări în regiunile estice şi sud-estice, în special la începutul zilei, dar şi pe crestele montane, unde trecător va viscoli sau spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade in nordul Moldovei si estul Transilvaniei şi 6 grade in sud-vest si notrd-vest.

VREMEA IN BUCURESTI. Miercuri, cerul va fi noros, iar precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ploaie. Vântul sufla cel mult moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Cu umbrele şi mănuşi la cumpărăturile de Crăciun

PROGNOZA METEO. Joi, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar noaptea va fi mai rece decât precedentele. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea nordică a teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, îndeosebi lapoviţă şi ninsoare, în timp ce în restul ţării înnorările vor fi temporare, dar dimineata local se va semnala ceaţă. Vântul se mai domoleşte şi nu mai trece de moderat, iar amiaza vine cu 0 grade în extremitatea nordică a Moldovei şi în depresiuni şi 8 grade în regiunile sudice.

VREMEA IN BUCURESTI. Vremea se va ameliora ca aspect pe parcursul zilei de joi, când norii acoperă din când în când cerul, ceea ce înseamnă că este posibil să se zărească în sfârşit, chiar dacă pentru puţin timp şi soarele. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade.

PROGNOZA METEO. Dacă vineri vremea se menţine relativ rece dimineaţa şi noaptea în majoritatea zonelor, începând de sâmbătă temperaturile cresc treptat în majoritatea zonelor şi în special în cele din vestul ţării, la deal şi la munte. Nopţile vor fi încă reci în nord-est şi în centru, în special în depresiuni. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte spre sfârşitul săptămânii îndeosebi în sud şi sud-vest, iar până atunci prin în nord-vest şi centru izolat ninge slab, iar în sud-est cad câteva precipitaţii predominant sub formă de ploaie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 12 grade.