POVESTE ADEVĂRATĂ. Un OZN a fost văzut într-o localitate din Vrancea. Cazul a fost studiat de National Geographic

În seara de 30 iunie 2001, în jurul orelor 22.30, a avut loc un fenomen care a zguduit viaţa localnicilor din comuna Năneşti, judeţul Vrancea. Oamenii îşi amintesc şi în ziua de azi că o pană de curent le-a aruncat localitatea în întuneric, după care s-au petrecut mai multe evenimente bizare.

05 mart. 2016, 14:16

„În 2001, o pană de curent aruncă satul Năneşti din judeţul Vrancea în beznă. Când sătenii ies afară sa cerceteze, un OZN roşu apare pe cer şi emite perdele rotative de lumină care se răsfrâng asupra localităţii. Oamenii merg mai departe încercând să afle despre ce este vorba, dar sunt întâmpinaţi de o apariţie suprareală, care luminează cerul nopţii… martorii sunt captivaţi de evenimentele bizare. Timp de aproape două ore, apariţia trimite raze ciudate de lumină peste sat, pentru ca apoi să dispară”, au descris specialiştii de la National Geographic ce s-a întâmplat în seara de 30 iunie la Năneşti, scrie adevarul.ro.

Citeşte şi Poveşti adevărate despre oameni răpiţi de fiinţe de pe alte planete: Extratereştrii prietenoşi

În jurul orelor 22.30, a avut loc un fenomen observat de foarte mulţi martori. Cei mai mulţi dintre ei participau la o nuntă în sat, eveniment care de abia începuse şi care a coincis cu întreruperea curentului electric. Afectaţi de acest lucru, nuntaşii au ieşit din Căminul Cultural în stradă şi au văzut că în celălalt capăt al satului se manifesta o stranie prezenţă luminoasă.

„Deranjaţi” de OZN de la „Surprize, surprize”

Soţii Elena şi Tănăsache Agafiţei, profesori pensionari din comuna Năneşti urmăreau la televizor emisiunea „Surprize, surprize” când, surpriză, s-a întrerupt curentul electric. Capul familiei a ieşit imediat afară să vadă dacă este aceeaşi situaţie şi la vecinii săi.

În acel moment, profesorului i s-a înfăţişat în toată splendoarea sa ceea ce el a considerat că este un OZN. Tănăsache Agafiţei a avut impresia iniţial că este o maşinărie care emite raze de lumină, adusă din străinătate, cu care se juca cineva. „Am crezut că este o maşinărie scornită de mâna omului care emite lumină. M-a contrariat faptul că nu reuşeam să văd sursa care emitea şi astfel am gândit că este ceva paranormal”. Imediat bărbatul şi-a chemat soţia să vadă şie ea minunea de pe cer.

„Dacă nu mă chema şi doar mi-ar fi povestit nu l-aş fi crezut. Aşa, însă, am văzut cu ochii mei şi am trăit pe viu. Era un disc de lumină care se ridica şi cobora, rotindu-se tot timpul, cu o viteză ameţitoare. Fascinată de acest lucru, am desenat pe o foaie de hârtie, cu aproximaţie, tot ce am văzut”, a povestit Elena Agafiţei.

Citeşte şi Dosarele secrete ale CIA dovedesc că extratereştrii există!

Potrivit spuselor sale, discul respectiv se ridica şi se strângea, făcându-se mai mic, după care cobora pe pământ, desfăcându-se în mai multe părţi. „Era o lumină albă ca de bec, nu era puternică şi nici nu emana căldură sau curent, aşa cum spun alţii că au văzut. Când se apropia, cerul creştea şi aveam impresia că este gata să absorbă întreaga comună. Mă aşteptam, în orice clipă, să mă ridice de la pământ. La un moment dat soţia, înfricoşată, chiar m-a prins de braţ”, a precizat Tănăsache Agafiţei.

Soţului i-a fost frică să facă fotografii

Profesorii ar fi ţinut secretă toată întâmplarea, fiindu-le teamă să nu fie luaţi în râs. Însă, a doua zi, duminică, vorbind cu mai mulţi vecini, au constatat că ciudatul fenomen a fost văzut şi de alţii. Martori ai interesantului fenomen au fost şi soţii Ştefan, vecinii soţilor Agafiţei. „Sâmbătă seara, pe la ora 23.00, am observat pe cer un cerc luminos care se desfăcea în mai multe bucăţi, în mişcare de rotaţie. După jumătate de oră a dispărut”, a precizat Florenţa Ştefan.

Citeşte şi Micul PROFET, copilul indigo care a uimit lumea ştiinţifică. Spune că a TRĂIT PE MARTE VIDEO

Femeia a mai spus că soţul ei a vrut să fotografieze fenomenul, însă l-a oprit de teamă să nu se întâmple ceva rău, aşa cum a avăzut prin filme. „Cred că a fost un OZN. Altfel, nu-mi explic de unde s-ar fi propagat întreaga lumină”. Cazul apariţiei extraterestre în Romania a fost prezentat în anul 2012 la National Geographic Channel, în episodul intitulat „La nuntă în România”. Reporterii au venit în special în România pentru a se documenta.