Poveste dramatică în Prahova. Doi copii, lăsaţi în casă singuri şi înfometaţi VIDEO

Doi copii de unu şi trei ani au ajuns în grija statului după ce autorităţile i-au găsit singuri în casă, înfometaţi şi în mizerie. Ei erau în grija mamei, care a explicat că munceşte în altă localitate şi nu a avut cu cine să îi lase. Vecinii, însă, susţin că micuţii erau practic abandonaţi şi deseori îi auzeau plângând. Acum, femeia încearcă să îi ia pe copii acasă, informează România TV.

28 iul. 2016, 14:05
Poveste dramatică în Prahova. Doi copii, lăsaţi în casă singuri şi înfometaţi VIDEO

Cei doi fraţi, o fetiţă de doar un an şi un băieţel de trei ani locuiau cu mama lor, în Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova. Cei de la Protecţia Copilului spun că micuţii erau într-o stare deplorabilă când au ajuns la ei.

Copiii erau în pericol, erau singuri în casă. Nici măcar nu au plâns. Au ridicat mânuţele către noi ca să îi luăm în braţe şi să plecăm împreună cu ei. Stăteau de dimineaţa, în jurul orei 6.00 şi până după-amiaza, în jurul orei 16.00. Aveau numai nişte coji de pâine în jur, era o mizerie de nedescris„, a declarat Sorina Gliga, DGASPC Prahova.

Stăteau copiii câte o săptămână în casă. Am venit eu şi am spart uşa. Zbierau copiii în casă, plângeau. Când venea ea seara spunea tăceţi, tăceţi din gură că vă aud vecinii„, a spus un vecin.

Mama micuţilor are 31 de ani şi este inginer. Lucrează la o uzină dintr-o altă localitate şi susţine că autorităţile i-au luat copiii din cauza fostului ei soţ, care îi vrea răul.

Imediat cum am ieşit cu ei din spital a trebuit să mă întorc la muncă, după care, la nici două zile au venit şi i-au luat. Erau singuri în acel moment. Pe urmă au mai pus şi condiţiile în care locuiau. Eu am o casă care nu este foarte… e mai dărăpănată, abia am cumpărat-o„, a spus Georgiana Cristache, mama copiilor.

În acest moment, copiii sunt în grija unui asistent maternal.

Citeşte şi POVESTEA CUTREMURĂTOARE a unor copilaşi chinuiţi. Micuţii au fost găsiţi abandonaţi şi înfometaţi în casă