Poveste ULUITOARE. Un român a fost condamnat de DOUĂ ORI la închisoare pe viaţă

Fănel Milea, un violator-asasin care, până acum, a omorât trei persoane și a batjocorit două bătrâne, are două condamnări pe viață.

30 iun. 2016, 07:12
Poveste ULUITOARE. Un român a fost condamnat de DOUĂ ORI la închisoare pe viaţă

Cazierul brăileanului Fănel Milea, în vârstă de 52 de ani, îngrozește pe oricine: bătăile, violurile și crimele îndreptate asupra bătrânilor sunt „specialitatea casei”. În 1992, pe când avea vreo 28 de ani, a ajuns la închisoare pentru o condamnare pe viață. Părea că bieții oameni răpuși de el în accente de furie înecate în foarte mult alcool fuseseră răzbunați de Justiție. Ei bine, după exact 21 de ani – răstimp în care s-a pocăit și s-a transformat într-un deținut model -, asasinul-violator a primit, legal, clemența comisiei de eliberare condiționată și s-a trezit în libertate, scrie libertatea.ro.

„Fără o expertiză psihiatrică, fără un control riguros al specialiștilor care să spună dacă este într-adevăr pregătit să trăiasă printre oamenii liberi, Milea a fost eliberat. Înainte de eliberare nu a fost investigat și asta s-a văzut mai târziu. Abandonat de familie și de prieteni, pe un fond deosebit de violent, Milea a răbufnit din nou și a ucis. La nenorocirea asta sunt părtași și cei care nu l-au investigat din punct de vedere psihiatric”, a declarat Dumitru Gîrbacea, președintele Organizației Consiliul Local al Tinerilor din Brăila.

Așa se face că „înțeleptul”, așa cum îi spuneau cu mult respect și, deopotrivă, cu teamă deținuții de prin pușcăriile prin care a trecut, nu a rezistat mult și a mai lovit o dată. La fel de năucitor. Un viol urmat de maltratarea până la moarte a unei sărmane bătrâne de 84 de ani. Se întâmpla în 2015, după un an și ceva de libertate, și Fănel Milea, un ins deosebit de violent, a auns din nou în postura de „viețaș”, sentință pronunțată recent pentru a doua oară în viața sa de ocnaș!

Pe prima a dus-o până la capăt, pentru că era mai tânăr și s-a putut bucura de „binefacerile” legilor. Acum, însă, de după gratiile de la Penitenciarul Galați, Milea – ros de diabet și de boli cardiace -, se roagă la Dumnezeu să-l țină în viață încă două decenii să mai iasă o dată din pușcărie. Pentru că, iată, în România chiar nu se putrezește în pușcărie indiferent de atrocitățile comise.