Povestea sfâşietoare din spatele unei poze. Teama unui copil când vede aparatul de fotografiat

O jurnalistă palestiniană din Fâşia Gaza, Nadia AbuShaban, a scos la iveală o fotografie cu o poveste sfâşietoare făcută unui copil din Siria, ţară care de mai bine de patru ani este teatrul unui sângeros război civil. În momentul în care un fotograf doreşte să-l pozeze pe micuţ, acesta ridică braţele, semn că se predă, crezând că aparatul este o armă.

30 mart. 2015, 16:18
Povestea sfâşietoare din spatele unei poze. Teama unui copil când vede aparatul de fotografiat

În patru ani de conflict, războiul civil din Siria a făcut în jur de 220.000 de morţi, potrivit estimărilor ONU, dar numărul celor care au de suferit este de ordinul milioanelor, fiind consemnaţi peste 3,3 milioane de refugiaţi.

În plus, copii crescuţi fără părinţi, înfometaţi şi fără zâmbete pe chip fac parte din această realitate sinistră, iar fotograful palestinian Nadia AbuShaban a încercat să le înfăţişeze lumii. Ea a postat pe Twitter o poză făcută în 2012 la graniţa turco-siriană, de jurnalistul turc Osman Sagirli. Povestea este emoţionantă, sfâşitoare chiar, iar poza a devenit virală.

În momentul în care jurnalistul i-a făcut o poză unui copil în vârstă de 4 ani acesta a crezut că este o armă, nu o cameră foto şi s-a predat. La doar 4 ani, copilul fotografiat, Adi Hudea, a cunoscut din plin atrocităţile războiului, tatăl său fiind ucis într-unul din bombardamente.

Citeşte şi Teroriştii schimbă tactica: Răpesc copii şi femei pentru a controla comunităţi întregi